USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школярі влаштували танці на кладовищі заради відео в TikTok: поліція відкрила кримінал

15 Березня 2021 16:03
У Волинській області підлітки влаштували на кладовищі танці й фотосесію з портретами померлих людей, а потім опублікували відповідне відео в соцмережі TikTok.

Пізніше деякі з них на камеру перепросили за свою поведінку, проте поліція все ж внесла дані про цей інцидент в до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею наруга над могилами, детальніше – в матеріалі OBOZREVATEL.

Влаштували розваги на кладовищі

У скандал потрапили учні школи № 25 міста Луцька. На кадрах, які виявили в мережі, одна з дівчаток танцювала прямо на могилі, а її знайомі фотографувалися з портретом померлої людини.
Пізніше в мережу потрапили відео, на яких підлітки просять вибачення, назвавши перед цим свої імена.

Дівчина сказала, що це вона виклала відео в TikTok і їй соромно за свій вчинок. Також вона попросила вибачення за свою подругу, яка влаштувала танці, але не назвала її імені.

Хлопець зізнався, що це він фотографувався зі знімком померлого чоловіка, і заявив, що «зрозумів свої помилки».
У школі «відхрестилися», а батьки скаржаться на ЗМІ

В управлінні освіти Луцької міськради знають про цей ролик, проте відмовилися коментувати вчинок підлітків і порадили звертатися до директора школи.

У школі № 25 заявили, що на кладовищі були присутні ще й діти з інших навчальних закладів. Водночас їхні підопічні нібито тільки фотографувалися, а дівчинка, яка танцювала на могилі, у них не вчиться.

Також там зазначили, що інцидент стався у вихідний день, тому школа нібито ні до чого. Як вдалося з’ясувати OBOZREVATEL, учні, які «відзначилися», раніше вже потрапляли «на олівець».
Батьки підлітків незадоволені. Одна зі співробітниць цієї школи розповіла, що з дорослими вже провели бесіду: «Вони тепер скаржаться, що в пресі занадто велику увагу приділяють цій події, а їхніх дітей тепер нібито цькують у школі через такий вчинок».

У поліції Волинської області повідомили, що відомості про цей факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 297 Кримінального кодексу України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Ой! Показати IP 15 Березня 2021 16:29
А де їхні маммі ? Де маммі з істериками, що показали морди цих діточок?
Лучанин до Ой! Показати IP 15 Березня 2021 19:11
Ти не знаєш, де зараз мами таких "діточок" поголовно з ранку до ночі? Сидять на мамбі, баду, тіндері, топфейсі, розказують який колишій був "казьол" і шукають "настаяшшчого мушшчіну". За цим важливим заняттям відповідно на виховання чада часу не залишається катастрофічно. Панять і прастіть, однозначьно!))
йцукен до Лучанин Показати IP 17 Березня 2021 05:22
ТП?
Я Показати IP 15 Березня 2021 16:38
Батькам, чиї діти можуть танцювати на могилах, треба стулити пельку і взятися за виховання своїх чад. Мало того, що у цих підлітків нема ніякої моралі, то ще й "умом нє блєщут" - вивалювати усе в інтернет. Як вистачає совісті у батьків ще виставляти претензії і бути чимось незадоволеними у цій ситуації. А якби по могилах ваших батьків або близьких родичів витанцьовувало отаке чудо - що б ви тоді запівали? Притягнути батьків до відповідальності!!! За неналежне виховання!!! Дістали уже ці відмазки "ну вони ж діти, ну а шо такого, ну ніхто ж не постраждав".
Я до Я Показати IP 15 Березня 2021 16:56
І взагалі, а де відео із вибаченням батьків? Вони відповідають за поведінку своїх неповнолітніх дітей.
Москаль до Я Показати IP 16 Березня 2021 12:19
Сами научили памятники проклятому прошлому ломать. Нечего на зеркало кивать, коли рожа крива!
Да уж до Москаль Показати IP 16 Березня 2021 14:03
Ти хворий, зовсім хворий.
Суниця Показати IP 15 Березня 2021 16:52
Щодо танців і фотографій не виправдовую дітей, на те вони й діти, щоб творити всяку фігню. Але що редакція має проти прогулянок на кладовищі? По всьому світу існують меморіальні парки, ті ж кладовища, люди гуляють, і всім добре. В Луцьку теж є кладовище-парк біля Будинку пам'яті, і там постійно матусі з дітками гуляють. Так-так, в алейках між похованнями солдат. Кладовище - місце пам'яті, немає нічого страшного, щоб прийти і походити там, задуматися про вічне. Це нормально для людей будь-якого віку, в тому числі для підлітків, які тільки починають усвідомлювати власну смертність і людей навколо. Розвивайтесь і менше вірте у різні забобони й страшилки. А от вказувати в статті імена дітей... Забули, як самі були дітьми? Нічого поганого не робили, за що потім було соромно? Вони за свій вчинок зараз відгребуть по повній програмі від батьків, школи, однокласників і так далі. А завдяки вашій статті весь Луцьк навісить на них клеймо, і будьте певні, воно залишиться з ними на дуже довгий час. Поставте собі запитання, чи хотіли б ви, щоб ім'я вашої дитини звучало скрізь, де тільки можна, бо вона зробила дурість і сфотографувалась з чиїмось пам'ятником, а потім ще й виклала у тік-ток? Батькам бажаю пояснити дітям, що танці на чужих могилах та будь-який інший прояв неповаги до померлих - це не просто тупо, а ще й карається законом. Для кращого усвідомлення можна було б прибрати могилку, або хоча принести квіти. Померлому вже все одно, а живому треба вміти вчитися на помилках.
Я до Суниця Показати IP 15 Березня 2021 17:08
Бідні дітки, клеймо на них повісять.. А як щодо клейма "а, це ж родич того мужчини, із чиїм портретом танцювали і фотографувалися". Ви хотіли б, щоб вам таке у спину шепотіли?
Суниця до Я Показати IP 15 Березня 2021 19:56
Ви самі знаєте відповідь на це питання. Але, як бачите, у статті імен померлих, на чиїх могилах танцювали діти, не вказують. Я ще раз повторюю, що не виправдовую вчинки дітей. Але зважаю, що вони неповнолітні, і їхні інтелектуальні можливості та моральні якості не сягають рівня зрілої людини. До речі, зверніть увагу на нову статтю про 'стосунки' малолітніх тіктокерів (у списку останніх новин). Там вказано лише ім'я і перша буква прізвища. Що заважало зробити тут так само? Тим більше, що відомості про події на кладовищі внесені до ЄРДР.
??? до Суниця Показати IP 15 Березня 2021 18:18
Хворієте, чи від народження в неадекваті?
Батько нормальних ді до Суниця Показати IP 15 Березня 2021 18:35
Моя дитина такого не зробила б, бо вихованням займаюся я, а не вулиця. "Кто жалеет розги своей, тот ненавидит сына; а кто любит, тот с детства наказывает его". Колись мудрі слова сказав Соломон. Не пишіть дурниць, і не захищайте таких вилуп...ків, бо по іншому не назвеш. Виховані діти таких дурниць не роблять. Варто ще батьків їхніх знайти, щоб вони вибачились перед родинами померлих і виклали це відео в мережу. Але думаю, що там такі й батьки як ті діти, розуму і в тих і в тих бракує.
Лучанка до Суниця Показати IP 16 Березня 2021 15:36
Закон один для всіх, хоч тобі 16 років або 40. Також є моральні цінності, якщо батькі не заклали цього, то винуваті обоє (батькі, діти). Хіба мати винувати, що дитина дурнувата? Так!!! Ще й як винувата, бо повинна займатися вихованням дітей, ібо нєфіг родити було. Якщо одне дурне танцює на могилі, а інше знімає і викладає? Це норма? Клин клином вибивають. Тепер коли місто знає героїв, вони без дозволу перднути боятимуться. Хто винуватий в даній ситуації, провально діти та їх батькі? Причинно наслідковий зв'язок. Не робили дічі заради хайпу, ніхто про них би не писав.
morpheus Показати IP 15 Березня 2021 18:34
Покоління тіктокерів і зумерів це таки покоління д...білів. Дуже прикро бачити деградацію суспільства і зокрема найменшого покоління...
Міщанка Показати IP 15 Березня 2021 21:47
Важкі часи народжують сильних людей. Сильні люди створюють хороші часи. Хороші часи народжують слабких людей. Слабкі люди створюють важкі часи. Цю фразу приписують Платону.
Архангел Показати IP 30 Квітня 2021 23:08
Вас заберуть на той світ тому що ви зганьбили померлих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus