USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі комунальні підприємства збиткові. Але без них – нікуди

16 Лютого 2010 15:52
В умовах фінансової кризи жодне комунальне підприємство Луцька не може бути прибутковим, відтак на деяких заборгували зарплату.
Позбуватися комунальників неможливо, бо це загрожує картельною змову приватників, - зазначив на сьогоднішній прес-конференції міський голова Богдан Шиба.
Мер зазначив, що протягом 2009-го «практично всі підприємства працювали злагоджено, надавали послуги високого рівня.
Ми маємо сьогодні проблеми тільки з одним підприємством електротранспорту, оскільки воно напряму залежне від фінансування з державного бюджету».
Міський голова вважає: якщо гроші з держбюджету надходитимуть тролейбусникам напряму, то проблем із діяльністю КП не буде. Якщо ж спочатку до обласного бюджету –підприємству перепадає п’ята частина від початкової суми.
Шиба зазначив, що ситуація складна і на більшості міських ЖКП. Там існує заборгованість і не все можна списати на кризу. Голова пообіцяв у першому півріччі заслухати керівників-комунальників про фінансові плани їхнього підприємства. Першим «на килим» до міськради нещодавно вже потрапив директор КП «Зелене господарство» Олег Савчук.
Однією з причин збитковості ЖКГ Шиба назвав залежність підприємств від тарифної політики. Натомість, мало не щодня контролюють діяльність департаменту ЖКГ житлово-комунальна інспекція та Антимонопольний комітет.
Мер поскаржився, що «приписи контролюючих органів носять епістолярний характер і не відповідають законодавству». Наприклад, деякі приписи АМКУ він назвав «вільними міркуваннями вільного творця». Бо у них чітко не вказують висновки законності тарифів, а висловлюється власна думка.
Не зважаючи на проблеми з комунальними підприємствами, міський голова вважає, що їх існування необхідне.
«Без присутності КП на ринку надання послуг ми отримаємо ситуацію, коли послуги будуть або не надаватися, або надаватися низької якості. А приватні підприємства відразу утворять на ринку картельну домовленість. Такі прецеденти були в транспортній галузі, ліфтовому господарстві», - вважає Шиба.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
так Показати IP 16 Лютого 2010 16:33
красти треба менше...
дідо Показати IP 16 Лютого 2010 16:48
Шиба,вистачить мучити та доїти людей. Або закривайте ці комунальні-нічийні підприємства, або нехай працюють так як треба...Бо це розгільдяйство буде продовжуватися вічно...
Економіст Показати IP 16 Лютого 2010 17:10
"...загрожує картельною змову приватників" - ???? це діагноз! будуємо ринкову економіку!?
Комунальник Показати IP 16 Лютого 2010 18:44
Шиба 100% правий. А більшість "коментаторів" поняття немають, ані в ЖКГ, ані в економіці в цілому. Більше того, багато критиканів просто не здатні зрозуміти проблеми ЖКГ. П'ять раз пояснюєш журналісту що до чого - зробить сюжет - все з точністю до навпаки. сміх і гріх!
злата Показати IP 16 Лютого 2010 18:45
Шиба,йди вже геть з Луцька,Вже досить накерувався,бездумна особа,нікчемний керівник і просто баба.Де ж ті підприємства будуть з прибутками,коли тобі,друже,треба носити готівку .
goodok Показати IP 16 Лютого 2010 18:48
Розумію, коли скрутно через кризу, але не розумію фразу із попередньої статті про Зелене господарство, цитую: "Лариса Соколовська розповіла і про кредиторську заборгованість, яка невідомо звідки виникла" - і це розмова заступника міського голови про комунальне підприємство... Після такого факту дехто не те щоб керувати, нари гріти повинен! Чому Богдан Павлович терпить Савчука, це ж така брудна пляма, що забере останні голоси виборців
Ольга Показати IP 17 Лютого 2010 11:27
Збиткові - бо менеджмент ніякий! Потрібно міняти ТОПів.
правдолюб Показати IP 17 Лютого 2010 17:26
досить ображати комунальників,вони й так ображені!!!!!! пропоную Б.П. внести зміни до кримінального кодексу і вважати вбивство комунальщика адмін правопорушенням,яке караЄть штрафом у 17грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus