USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Луцькводоканал» модернізують, якщо місцева влада оплатить 10%

18 Листопада 2013 16:30
2 мільйони євро дасть Євросоюз на модернізацію КП «Луцькводоканал». Умовою цього проекту є обов’язкова участь міської влади шляхом виділення фінансування 10% від вартості проекту, - інформує «Під прицілом».

На початку листопада офіційна делегація КП «Луцькводоканал» відвідала підприємство польську компанію «Holdikom».
Під час зустрічі на підприємстві «Wodkan» делегація відвідала станцію знезалізнення води, лабораторію, каналізаційні насосні станції та очисні споруди. Ці об’єкти пройшли повну реконструкцію і мають сучасне технологічне обладнання.

Також вирішили готувати проект модернізації КП «Луцькводоканал» за кошти гранту Євросоюзу на суму 2 мільйони євро. Однак для реалізації проекту обов’язковою умовою є участь міської влади, яка повинна фінансувати 10% від вартості проекту. Проект буде містити екологічну складову і передбачатиме зменшення рівня викидів в навколишнє природне середовище. Експертом даного проекту виступить польська компанія «Holdikom».

На думку заступника директора з економіки та фінансів Юрія Корецького, для повної модернізації Луцького водоканалу необхідні колосальні інвестиції, і тому використання грантових коштів Євросоюзу – це лише перший крок на шляху поступової реконструкції системи водопостачання і водовідведення міста Луцька.

Реалізація інвестиційних програм дозволить підприємству значно знизити енергозатрати, покращити якість води і встановити контроль за викидами в навколишнє природне середовище. А отже – стати сучасним і конкурентоспроможним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus