USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцьких комунальників перевірили на «чистоту»

16 Квітня 2014 18:07
Громадські активісти Артем Орлов і Сергій Сивий вирішили, що більше не хочуть лишатися осторонь проблеми сміття у Луцьку і вирішили з’ясувати, у чому справа. Першим кроком стала перевірка роботи із прибирання: хто, де? коли?

У середу, 16 квітня, активісти пройшлися головними вулицями міста і зафіксували на фото- та відеоапаратуру сміття і бруд, яке лежить великими купами навіть на найбільших проспектах.

Вулиці Луцька прибирають «дідівськими» методами

Напередодні «чистого» четверга громадські активісти побачили купи сміття на узбіччях та поодиноких двірників, які прибирають так, наче на вулиці 18 століття.

Зі слів Сергія Сивого, величезна кількість пилюки, яка залишається на вулицях, не тільки негативно впливає на їхній вигляд, але й шкодить здоров’ю. Сивий пояснив, що у нього хворі легені, а після того, як двірники попідмітають, на вулицях «дихати неможливо через хмари пилюки».

По проспекту Перемоги активісти виявили не тільки шар бруду, а й навіть рештки мертвих тварин, вкриті місячним шаром піску.

У пошуках борців зі сміттям
В одному із провулків вдалося виявити комунальників, які саме прибирали узбіччя. Один із них заявив, що на півміста зараз працює лише 6 двірників, а зібраний бруд викидають у найближчий сміттєвий бак. Інші ж це заперечували та переконували, що вивозять сміття вантажівкою.

На вулиці Рівненській громадським активістам усе ж вдалося знайти машину, на яку саме завантажували сміття шуфлями. Артем Орлов зазначив, що таке прибирання вкрай неефективне, бо «половина сміття залишається на узбіччях».

Активісти заблокували автомобіль комунальників та вимагали,щоб ті накрили кузов тентом, адже під час руху пилюку здуває на вулиці міста і ефект від прибирання «практично зникає».

«Місто місяць не прибиралося. Ці купи, які вони робили, згодом розвіваються вітром і загрожують нашому здоров’ю. Ви дихаєте цим брудом кожен день», - відзначив Орлов.

З його слів, такий метод прибирання загрожує самим двірникам, які працюють без респіраторів та дихають пилюкою.
Артем Орлов закликав більше лучан долучатися до ініціативи, щоб вплинути на департамент ЖКГ міськради і змусити комунальників змінити методи наведення ладу на вулицях Луцька.

Нагадаємо, директор департаменту ЖКГ міськради Іван Кубіцький заявляв, що Луцьк прибирають повільно, бо у місті не вистачає половини двірників.

Раніше частину міста чистили спеціальною технікою приватна компанія, однак у міськраді відмовилися платити за її послуги, натомість вулиці довірили мести двірникам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Igorock Показати IP 16 Квітня 2014 19:43
Директор компанії "Руфусів" вчасно не дав Кубіцькому хабара і департамент ЖКГ зірвав тендер. Тепер підприємство зависло в повітрі, виграли суд, але міськрада подала апеляцію. Люди в цей час без роботи, чекають рішення апеляційного суду та проведення наступного тендеру. А місто тим часом все більше засмічується. Як потім усе це відчищати, ніхто навіть і не знає.
??? Показати IP 16 Квітня 2014 23:34
"Раніше частину міста чистили спеціальною технікою приватна компанія, однак у міськраді відмовилися платити за її послуги, натомість вулиці довірили мести двірникам." - Ага, чистили вони! Декілька раз був свідком як через купи сміття вони просто каталися на свому жужику, або просто їздили поруч по дорозі. прибирати - це прибирати щоб нічого не залишалося, а не проїзжати поруч. А жужики доволі швидко по дорозі їздять.
??? Я Показати IP 17 Квітня 2014 08:08
Дякую за критику врахуємо при роботі в інших міста, а ви живіть далі у своїх брудних Ківерцях!
Чиновник Показати IP 17 Квітня 2014 08:23
Коли Романюк був губернатором то під обл радою Бурьян вирощував так і не закінчивши ремонт Києвського майдану втік, тепер бурьян буде по всему місту!
Романюку Показати IP 17 Квітня 2014 08:29
Пане голо пройдітся пішки по місту...
Саша Показати IP 17 Квітня 2014 08:54
Ага, принаймі коли міла "чудо" техніка, то вулиці чисті були...
до до Саша Показати IP 22 Квітня 2014 17:34
не п ...ди , жінка вікна не могла відкрити коли проїжджала чудо - техніка швеця , до речі завезена контрабандою і не розтаможена зі всіма виходячи з цього наслідками....
Мешканець Показати IP 17 Квітня 2014 09:47
Мене цікавить тільки одне питання:Коли буде прибрано місто???Вже другий місяць закінчується весни, а місто потопає в бруді!!!!
Комунальник Показати IP 17 Квітня 2014 10:14
Хєрня це все!!!То ще ж кошти на очисну систему не освоїли, а там ще парочка мільйонів гривень. А якщо ж зараз прибрати то не буде чого освоювати дані кошти!!Це я вам говорю, бол сам не один рік так працював в цій сфері!!!
Олеся Показати IP 17 Квітня 2014 11:02
Місто дійсно дуже брудне! Ще ніколи так не було, ще й перед святами!
соромно за місто Показати IP 17 Квітня 2014 11:07
на вихідних вирішила показати наше місто гостям з-за кордону....краще було б на природу поїхати! вже звикли, що доріг нормальних немає, автомобіль гупає з ями -на - яму!..ходити по тротуарах на каблуках теж небезпечно для життя))) чому? ...та повикручувати ноги можна!!!, а тепер ногами щей пилюку черпати можна і легені "оздоровити"! Мабудь на прогулянку портібно виходити з мішечком щоб ще й сміття попідбирати! ЩО ЦЕ РОБИТЬСЯ! ЛЮДИ, ВИ ЩО ПОДУРІЛИ???? Де робота комунальних служб!!! У ЦЬОМУ РОЦІ ПРИБИРАТИ ПОЧНЕМО???????????
чисте місто до соромно за місто Показати IP 17 Квітня 2014 12:36
зрозумійте люди, ось такі ПП під прикриттям громадських активістів, міських двірників, які прибирали по різному бо не було чисто,а гроші получали добрі а тепер обривається, зривають весь процес прибирання міста судами бо хочуть ще більше, замилюють людям очі, бо важко дихати. Приберуть місто і без них!!!
лучанин Показати IP 17 Квітня 2014 11:09
Прикро що міська влада щось неохоче піклується про чистоту міста
мододири Показати IP 17 Квітня 2014 11:15
Вам не здається що по вулицях нашого міста можна провиди квести на виживання?????
Обурена Показати IP 17 Квітня 2014 11:37
ОМГ!!!! нагадує "парк юрського періоду"..тільки там динозаврів рештки знаходили, а тут котів! ну це вже перебор...що далі ? а якби "отаке" робилося під порогами будинків наших владних структур? приємно б було їм? так от - і лучанам бридко все це споглядати! а ви обирались якраз для того, щоб дбати про НАШ благоустрій, а не ВЛАСНИЙ!!!!!! так що , як кажуть, арбайтен!!!!!!
солідарна Показати IP 17 Квітня 2014 12:05
Підтримую!!!! Аналогічно неприємно чекати маршутівку на зупинці в купі окурків..
і знову шкода котика Показати IP 17 Квітня 2014 12:08
ну дуже цікаве фото!...а все було так: прогулювався котик у ночі, надихався пилу, зупинився, погриз оті окурки, що під лапами, тай відкинув лапи! летальний випидок зафіксували вчасно!
лучанка Показати IP 17 Квітня 2014 12:13
Шановні активісти Орлов і Сивий від пана Швеця. Обривається вам ласий кусок і ваше грабування бюджетних коштів приватним підприємством і прикриваєтесь всякими писюльками , зверненнями до лучан та двірниками міста. Без вас справляться з прибиранням міста комунальні підприємства .
лучанці Показати IP 17 Квітня 2014 12:27
а коли ж то вони справляться ??? може почекають зими, щоб снігом все присипало тоді й проблема відпаде ??? почитала всі ваші пости, і що хочу сказати - байдуже хто там прибирає - народ цікавить результат, якого наразі немає!!!!!
Анонім до лучанці Показати IP 17 Квітня 2014 12:41
не так просто при нашому законодвастві створити умови прибирання, безплатно ніхто не прибирає? а ось такі і блокують весь процес!!!
аноніму до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 12:59
хто ось такі?
Анонім до аноніму Показати IP 17 Квітня 2014 13:51
а такі що раніше прибирали і не хочуть спокійно і чесно залишити цей кусок доходів своїх
Igorock до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 16:42
Залишити цей кусок кому? Ви особисто візмете до рук віника та підете прибирати євросрач? Зараз заключили тимчасовий договір з МЖК та житловоексплутаційними конторами і що стало чистіше? Двірники стогнуть: - "Навіщо воно нам треба? В нас і своєї роботи вистачає, території так що легше кістьми лягти ніж прибрати, тим більше однією мітлою та лопатами."
Анонім до Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 17:16
а причому тут кусок доходів? ви маєте якісь свої погляди на нього? народ цікавить результат - чисте місто, а не хто отримує дохід. ви відхиляєтесь від теми..попахує власними інтересами ?
Анонім Показати IP 17 Квітня 2014 12:49
Хто винен, що місто брудне??? Всі, окрім Романюка, Слколовськлї, Кубіцкого!!!!
Пропоную Показати IP 17 Квітня 2014 16:57
Приватному підприємству організувати суботник і весь бруд Романюку під хату
33 до Пропоную Показати IP 22 Квітня 2014 17:36
замучаться вишгрібати те що не прибиралось більше півроку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus