USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцьким школам та дитсадкам заборонили брати готівкові кошти від батьків

11 Серпня 2015 11:44
Працівникам комунальних закладів освіти Луцька заборонили отримувати готівкові кошти за будь-яким призначенням від батьків вихованців та учнів. Заборона вступить в дію з 1 жовтня 2015 року.

Про це йдеться у відповідному рішенні міськради №76/137 від 30 липня 2015 року.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що у дошкільних закладах Луцька створюватимуть благодійні фонди для того, аби був прозорий потік батьківських грошей.

Так, під час засідання 76-ої сесії міськради 30 липня депутати підтримали відповідну ініціативу депутатської групи «Новий Луцьк» щодо обліку батьківської фінансової допомоги в діяльності закладів освіти міста Луцька». Зокрема, йшлося про те, що, маючи статус юридичної особи, дошкільні заклади можуть організовувати оптові закупівлі та зменшувати витрати.

Як повідомлялося, змінити ситуацію покликана співпраця Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» та ГО «Волинський інститут права». Нагадаємо, 6 липня, голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк та директор Волинського інституту права Ірина Гайдучик підписали Меморандум про співпрацю.

Згідно з умовами підписаного документу, Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» допоможе профінансувати реєстрацію юридичних осіб батьківських фондів при ДНЗ міста та створити Ресурсний центр, в якому готуватимуть команду людей, готових взятися за реалізацію такої справи. Мета такого центру - допомогти батькам розібратися з використанням коштів, які вони самі ж виділяють на садочок, щоб кожна копійка йшла на потреби їхніх дітей.

Таким чином, вирішили:

1. Заборонити працівникам комунальних закладів освіти м. Луцька з 01.10.2015 року отримання готівкових грошових коштів у будь-який формі та за будь-яким призначенням з батьків вихованців та учнів. Керівникам та працівникам комунальних закладів освіти м. Луцька необхідно утримуватись від формування рахунків витрат чи звернень до батьківських комітетів щодо визначення термінів та розмірів надання матеріальної допомоги чи отримання грошових коштів від батьків чи батьківських комітетів.

Рекомендувати батьківським комітетам розглянути можливість перейти на безготівкову форму шляхом зарахування на відповідний розрахунковий рахунок освітнього закладу; матеріальні цінності повинні передаватись із дотриманням порядку передання благодійної пожертви.

2. Рекомендувати батьківським комітетам комунальних закладів освіти м. Луцька створення благодійних фондів як юридичних осіб, що є відповідальними за свою діяльність у порядку визначеному Законом України «Про благодійну діяльність та благодійні організації». Залучення грошових коштів до благодійних фондів повинно відбуватись виключно на добровільній основі; благодійниками і меценатами можуть виступати будь-які фізичні і юридичні особи. Витрачання грошових коштів благодійних фондів та їх звітування відбувається згідно із вимогами чинного законодавства та їх статутами за рішенням органів управління відповідного фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
аяяй Показати IP 11 Серпня 2015 11:50
цікаво чи знайдуться такі батьки ,які будуть готові витрачати свій час на створення і діяльність таких фондів ????????????????????? дуже сумніваюсь
алька Показати IP 11 Серпня 2015 12:15
А на харчування в школах нехай міська влада виділить кошти в повному обсязі, щоб вчителі в школі не збирали на доплату по 3грн 40к за день, адже не можна буде з 1 жовтня...
мама Показати IP 11 Серпня 2015 12:23
Чому забороняють з 1 жовтня,а не з 1 вересня? Чи наші можновладці забезпечать садочки і школи всім необхідним за кошти міського бюджету і тоді взагалі відпаде потреба збору будь-яких батьківських коштів. А то такі розумні -заборонити, рекомендувати... А слабо щось зробити не на папері???
123 Показати IP 11 Серпня 2015 12:38
тепер не на збори батьківські будемо ходити,а в банк і перераховувати гроші на р/р . А документ вцілому цікаво складений. 1 пункт- неможна!!!!!! 2 - можна, тільки трішки не так!!!!
аяяй до 123 Показати IP 11 Серпня 2015 13:47
да не будуть батьки кожний окремо ходити і класти гроші на рахунок так школи можуть втратити значне надходження коштів
Мама Показати IP 11 Серпня 2015 13:18
Дуже правильно.Тепер директори шкіл не будуть грошики ділити, красти,як крали.У нас в школах робиться повна вакханалія. Директори себе повдять,як власники шкіл.Хай ще перевірять школи на мертвіф душі, яких повним повно. А ремонти шкіл,як проводять,раніше собі вдома,батькам своїм дідам, а спишуть на школу.Ото такі делишки.
я до Мама Показати IP 11 Серпня 2015 16:02
І про які це школи ви пишете? Чи ви одночасно у всіх школах всім директорам ремонти робите? Треба було навести порядок у своєй школі з фінансами, а не мовчати, якщо не довіряли.
Глобус Показати IP 11 Серпня 2015 14:10
Господи, дурня яка - брали і будуть брати !
Волинь Показати IP 11 Серпня 2015 16:10
Потрібно перевірити кожен навчальний заклад на предмет розкрадання мільйонів гривень. У кожному освітньому закладі крадуть гроші , зароблені усіма платниками податків міста, трьома явними способами: "мертві душі" рахуються на роботі, роботу не виконують а їх зарплату щомісяця забирають ( почніть з директора мажорної 4 школи Мишковця, він тут майстер-клас дасть усім ). Другий спосіб: відкати за завищені ціни на продукти та послуги ( тут уже без "кришування міського відділу не проскочиш, тому подільники сидять саме в міськно). Третій спосіб: приписки на виконання ремонтних робіт ( теж під чутким керівництвом міського відділу освіти). За півроку вкрадено понад 20 000 000 ДВАДЦЯТЬ МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ. Шановні контролери, ревізори,детективи,прокурори ! Роботи непочатий край. Притягніть тих гнид-крадіїв до відповідальності, поверніть місту вкрадені мільйони ! Слава Україні !!!
мама до Волинь Показати IP 12 Серпня 2015 09:12
Не пишіть дурниць. Відколи керівник дитячого садочку має доступ до бюджетних коштів. Окрім заробітної плати та комунальних витрат жодної копійки з бюджету до садків не надходить. При чому, це все цільові кошти, і готівки ніхто нікому не дає давно, всі зарплати на карточки в банківських установах. А що стосується фонтфі - так це повна маячня. Яким чином юридична особа буде діяти без керівника? Чи може, ми з вами, за власний рахунок, тепер і директора такого фонду утримувати будемо, так би мовити, збільшувати робочі місця??? Це великий кусок роботи забезпечити умім необхідним кожен клас і групку в садку, адже потреби в кожного свої, і кжному окремо необхідно буде виконувати замовлення. Я вже не кажу про необхідність укладення договорів з постачальниками усіх товарів, від м"яса і ручки з альбомом до виконання робіт по ремонту труби, яку необхідно залатати вже і зараз. Система яка діє зараз зає змогу ефективно управляти коштами в кожному невеличкому колективі, чи то класі чи групі. А що до поболрів на школу, то батькі, будьте уважні, беріть участь в батьківських комітетах, ходіть на батьківські збори, в тому числі загальні по школі чи садку, і про усі потрачені кошти вам відзвітують
жанна Показати IP 12 Серпня 2015 07:11
Ще в лікарнях заборонити брати і давати готівку...
Наталя Показати IP 13 Серпня 2015 08:17
Чим будемо писати на дошці з 1 жовтня? Не зрозуміло тепер.Адже ж крейду міська влада школам теж не дає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus