USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцький морг працює у звичайному режимі

15 Березня 2018 17:47
Луцький морг продовжує працювати у звичайному режимі. Про це розповів заступник начальника з експертної роботи Волинського обласного бюро судово-медичної експертизи Андрій Савченко, інформує ІА "Конкурент".

Ми працюємо в звичайному режимі. Це наші юридичні проблеми, а не проблеми для громадян України. Через юридичний момент неправильно оформлений, припиняти роботу - це було б неправильно по відношенню до громадян України", - сказав Андрій Савченко.

Зауважимо, що з 15 березня набувають чинності зміни до Кримінального кодексу, які Верховна Рада прийняла ще 6 жовтня 2017 року. Відповідно до змін без рішення суду морги не прийматимуть тіло для проведення розтину і першочергової судово-медичної експертизи.

Раніше, якщо помирала людина, на місце виїжджала швидка медична допомога і слідчо-оперативна група. Лікар констатував смерть, а слідчий відкривав карне провадження і відправляв тіло у морг з постановою на проведення судово-медичної експертизи.

З 15 березня слідчому заборонять призначати експертизу, натомість зобов'яжуть звертатися за дозволом на проведення експертизи до суду. Рішення чекатимуть не менше 72 годин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
брро Показати IP 15 Березня 2018 18:36
Яка приємна новина
КЛАВА Показати IP 15 Березня 2018 19:30
Це дуже гуманно і добре, рідні можуть лягати поряд з померлим і насолоджуватись його присутністью від 5 до 10 діб ...
Клава до КЛАВА Показати IP 15 Березня 2018 19:32
Забулася - " СЛАВА УКРАЇНІ !!! "

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus