USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У луцькому пологовому попри пандемію можна народжувати з чоловіком

2 Лютого 2021 22:23
Луцький клінічний пологовий будинок один із не багатьох в Україні, де навіть під час пандемії доступні сімейні пологи.

Про це у програмі «Актуально» на 12 каналі розповів Ярослав Токарчук, завідувач відділення патології вагітності Луцького клінічного пологового будинку.

За словами акушера-гінеколога немає причин, аби їх зараз не проводити, окрім того, підтримка партнера під час пологів є дуже важливо.

«Вагітна все одно живе з чоловіком вдома, вона може відмежувати себе від мами, від інших родичів, від подруг, але чоловік постійно з нею, він її підтримує і вони відбувають ту вагітність разом. Далі настає час народження дитини, то чому не повинен бути присутній чоловік? Інфекція у них уся спільна», – каже Ярослав Токарчук.

Після того, як дитина народилась, а мамі потрібна додаткова медична допомога, малюк перебуває разом із татом. У них утворюється спільна мікрофлора. Це потрібно для того, аби у дитини був стійкий імунітет.

«До нас і в соціальних мережах писали, і телефонували в реєстратуру. Багато таких жінок з Рівненщини і з Львівщини. І це було так: «Алло, добрий день. Це пологовий будинок? Якщо ви проводите сімейні пологи, то ми їдемо до вас», – каже лікар.

Незважаючи на те, що у закладі проводять сімейні пологи, жодного спалаху коронавірусної інфекції не було зареєстровано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 3 Лютого 2021 09:35
В КОГО ПЕРЕЙНЯЛИ ЦЮ ДУРНУ ТРАДИЦІЮ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus