USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцький «Правий сектор» поповнив свій автопарк на передовій

29 Грудня 2014 15:44
Автопарк Волинського третього запасного батальйону Добровольчого Українського Корпусу поповнився пікапом MitsubishiL-200, який був придбаний для вояків за кошти благодійного фонду «Волинь – 2014».

Вручення пікапу воякам, які боронять донецький аеропорт та прилеглі території, відбулось сьогодні, 28 грудня.

Командир батальйону на псевдо Устим зауважив, що хлопці з ДУКу розпочали активну військову підготовку з липня 2014 року, а перші групи відправились на передову вже в серпні. Нині вояки потребують оснащення та коштів на закупівлю необхідних речей, які пригодяться на передовій.
Як зазначив Устим, постала необхідність у ще одному автомобілі для передової, і тому представники організації звернулись у фонд «Волинь – 2014», який не відмовив у допомозі.

З його слів, автомобіль для служби на фронті повинен, перш за все, бути в чудовому технічному стані. Окрім того, далеко не завжди є можливість відремонтувати авто – тому чимало з них по декілька місяців стоять на базах та чекають свого часу.

Зі слів Устима, питання надійності техніки – це питання життя і смерті. Що стосується вимог до бойового автомобіля, то перш за все важливо, щоб автівка мала мінімальний пробіг. Найбільш пристосованими до військових завдань є міні-вени, пікапи та джипи з хорошою прохідною здатністю та повним приводом. Серед інших, чи не найкраще в плані надійності зарекомендували себе буси Volkswagen Transporter T4.
Доклали руки і до ремонту MitsubishiL-200, який презентували ДУКівцям: замінили гуму на зимову, а депутат Луцької міської ради Євгеній Ткачук зголосився безкоштовно здійснити сервісний огляд авто на станції технічного обслуговування та відремонтувати деякі елементи підвіски. А також автомайстри «Автохаус» замінили головний гальмівний циліндр.

Устим зазначає, що авто в чудовому стані і вже завтра вирушить на передову. Зі слів командира батальйону, техніка часто виходить з ладу, бо працює на межі можливостей: «Авто має доїхати швидше, ніж до ворога дійде інформація про це. Доводиться їхати зі швидкістю і 120, і 140 кілометрів за годину – витискаємо з техніки останні соки, коли рухаємось обстрільними зонами».

Як зауважив член правління фонду Володимир Цибульський, допомога організації не є одноразовою, адже Фонд регулярно виділяє кошти на закупівлю оснащення, рацій, одягу для військових тощо.
Окрім того регулярно здійснюються виплати допомог сім’ям, чиї чоловіки загинули на фронті, а також тим, хто проходить курс лікування після поранень. Загалом благодійний фонд вже виділив на всі ці потреби 4 мільйони гривень.

«І будемо й надалі виділяти, поки не переможемо ворога і поки не виженемо його з нашої землі», - запевнив Володимир Іванович.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus