USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Львівське підприємство орендує в громади на Волині 106 гектарів і не платить за землю

4 Березня 2023 17:31
Олицька громада через суд повертає 106 гектарів землі. Їх орендує львівське підприємство. Щоправда, гроші за користування землею не платить. Тому громада через суд розриває договір.

Львівське сільськогосподарське підприємство «Ренесанс центр» орендує в Олицької громади 106 гектарів землі. Площі в оренду 2019 року надало Головне управління Держгеокадастру у Волинській області. Правонаступницею земель стала Олицька громада, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Заступник керівника Луцької окружної прокуратури в інтересах держави в особі Олицької селищної ради звернувся до суду з відповідним позовом про розірвання укладеного 16 грудня 2019 року між Головним управлінням Держгеокадастру у Волинській області, правонаступником якого виступає Олицька селищна рада, та товариством «Ренесанс центр» договору оренди землі та зобов’язання відповідача повернути власнику земельну ділянку», – зазначив суддя Господарського суду Волинської області Віталій Войціховський.

Договір розривають, бо підприємство не платить за оренду. Оскільки фірма орендує 106 гектарів, то громада втрачає чималі кошти.

«Вони [орендарі] там нічого не робили, наскільки мені відомо… Вони просто перестали платити за землю. Борг, якщо не помиляюся, – 600 чи 700 тисяч гривень», – прокоментував голова Олицької громади Олександр Прендецький.

На судове засідання до Господарського суду Волинської області представники львівського підприємства не з’явилися. Як зазначив прокурор, це типова практика для товариства «Ренесанс центр».
Суддя призначив справу до розгляду.

«Суд не знаходить підстав для продовження підготовчого провадження у справі та постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження у справі з призначенням її до судового розгляду по суті», – оголосив суддя Віталій Войціховський.

Відзначимо, що 2019 року товариство «Ренесанс центр» кардинально змінило вид діяльності – замість виробництва мила почало вирощувати ягоди та горіхи.

Олицька громада не перша на Волині розриває договір зі згаданим підприємством у суді. Торік через суд із тієї ж причини договір оренди землі з «Ренесанс центром» розірвала Велицька громада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus