USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Литва відправила Україні Bayraktar, гроші на який збирала вся країна

7 Липня 2022 08:12
Литва також попіклувалась про логістику та інші формальності.

Про це повідомив міністр оборони Литви Арвідас Анусаускас, пише УНІАН.

«Безпілотник покидає Литву... Міністерство оборони попіклувалося про угоди щодо закупівлі та інші юридичні формальності, щоб безпілотник з усім озброєнням був доправлений до України», – зазначив міністр.

Нагадаємо, журналіст Андрюс Тапінас 25 травня розпочав кампанію зі збору коштів на Bayraktar Україні, заявивши, що отримав згоду на таку потенційну закупівлю від міністерств оборони Литви і Туреччини і виробника.

У благодійній акції брали участь багато відомих литовців, зокрема експрезидентка Даля Грібаускайте теж зробила грошову пожертву. Турецька компанія була зворушена вчинком литовського народу і вирішила подарувати «Байрактар» – повністю безкоштовно. Незважаючи на замовлені боєприпаси, турецька компанія надала Литві для цього ударного безпілотника додаткові боєприпаси.

27 червня турецька компанія Baykar вирішила безкоштовно передати три ударних безпілотники Bayraktar для ЗСУ, на купівлю яких збирав благодійний фонд шоумена і волонтера Сергія Притули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus