USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мер Праги стане волонтером у лікарні, де лежать хворі із COVID-19

22 Жовтня 2020 18:38
Мер Праги Зденек Гржиб з 27 жовтня піде працювати волонтером в одну з міських лікарень, де лежать люди із коронавірусною хворобою. Так він хоче допомогти лікарям.

Про це він заявив на своїй сторінці у фейсбуці, повідомляє Громадське.

Гржиб зазначив, що має медичну освіту (спеціальність радіологія і променева хвороба) і хоче «простягнути руку допомоги (лікарям-ред.) в ці важкі часи».Гржиб додав, що на час волонтерства виконуватиме обов’язки міського голови Праги — зокрема братиме участь у зустрічах кризового штабу і міськради.

Раніше в чеській столиці відкрили спеціальний готель для хворих на COVID-19. Він може підійти людям, які під час подорожі дізналися про те, що вони інфіковані, або жителям Праги, яким треба піти на самоізоляцію, щоб не наражати на небезпеку своїх рідних.

Щодо ситуації з коронавірусом у Чехії, вона значно гірша, ніж у багатьох інших країнах Європи. За останні два тижні кількість хворих на COVID-19 значно зросла. Приміром, за останню добу, 21 жовтня, було виявлено 15 тисяч людей із COVID-19. Всього в 10-мільйонній Чехії коронавірусом заразилося майже 209 тисяч людей.

У Празі коронавірусом заразилися 17 тисяч людей. У місті розгортають польовий госпіталь на 500 ліжок, щоб мати змогу прийняти всіх хворих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
І принцеса Швеції Показати IP 22 Жовтня 2020 20:43
А наша гвн "еліта" шо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus