USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Міліціонери закликають волинян долучитися до операції-облави «Мак»

28 Травня 2010 11:49
На Волині проводиться профілактична операція «Мак-2010» - правоохоронці закликають жителів краю теж долучитися до виявлення та знищення посівів снотворного маку чи конопель.

Про це повідомила прес-служба обласного УМВС.

Міліціонери звертаються до всіх жителів Волині з проханням дотримуватися норм встановленого законодавства відносно насаджень маку. Адже незаконні посів або вирощування снотворного маку чи конопель тягнуть за собою накладення штрафу від 18 до 88 неоподатковуваних мінімумів із конфіскацією незаконно вирощуваних наркотиковмісних рослин.

Незаконний посів або вирощування снотворного маку чи конопель караються штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Крім того, згідно з внесеними змінами до законодавства, кримінальна відповідальність за незаконний посів маку вам забезпечена, якщо правоохоронці виявлять на вашій присадибній ділянці більше ста кущів маку. Якщо до ста – порушникам «світить» адмінпротокол та відповідне покарання.

Фактично, виявленням незаконних посівів маку на місці займаються дільничні інспектори та працівники підрозділів із боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України у Волинській області.

Як розповідає заступник начальника УГБ - начальник ВДІМ УГБ УМВС у Волинській області полковник міліції Олександр Мєдвєдєв, до даної операції залучені без винятку всі дільничні, які в обов’язковому порядку проводять профілактично-роз'яснювальну роботу серед населення.

Довідково:

У 2009 році за час операції «Мак-2009» на Волині виявлено 194 факти незаконних посівів маку. Знищено 230 тисяч нарковмісних рослин.

За виявленими фактами порушено 128 кримінальних справ за посів або вирощування снотворного маку та конопель. Покарання за ці злочини передбачає обмеження волі строком до трьох років, а також складено 47 адміністративних протоколів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Читач Показати IP 28 Травня 2010 15:38
Скоро картоплю заборонять садити, щоб колорадського жука винищити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus