USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міністерство освіти вкотре змінило правила вступу до вишів

27 Січня 2010 10:55
Для вступу до вузів у 2010-му будуть важливими результати зовнішнього незалежного тестування, які оцінюються від 100 до 200 балів. А також сума балів атестату, що оцінюються за 12-бальною шкалою.
Відповідальний секретар приймальної комісії Луцького національного технічного університету Валентин Талах каже, що 12-бальна градація атестату не здатна об’єктивно оцінити знання абітурієнта. Тому варто її перевести у 100-бальну.
Як повідомила директор Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариса Середяк, виші цьогоріч вимагають для вступу писати тести із ЗНО принаймні з трьох предметів. Із них - два обов’язкових: українську мову та літературу, історію України чи математику.
Третій тест із предмету абітурієнт вибирає залежно від обраної спеціальності. Винятками є спеціальності, де третім є творчий конкурс. Наприклад, факультети журналістики, фізичного виховання, мистецькі спеціальності.
У виші прийматимуть тільки тих абітурієнтів, які з кожного предмету набрали не менше 124 балів, найвищий бал – 200. Торік на Волині максимальний бал із ЗНО набрали випускники луцьких шкіл №4, №14, №21 та №9. І лише в 5,3% учнів результати тестів були нижчі за 124 бали. 
Відповідальний секретар приймальної комісії ВНУ ім. Лесі Українки Андрій Слащук зазначив, що рейтинг абітурієнтів у всіх вузах цьогоріч опублікують не пізніше 1 серпня. 
«Прийом заяв і документів від вступників на денну форму навчання розпочнеться 15 липня, а завершиться 31 липня. Для тих, хто має складати вступні іспити до ВНУ, термін прийому документів закінчується 22 липня. Вступні екзамени та творчі конкурси триватимуть із 23 до 31 липня», - повідомив Слащук.
За його словами, поза конкурсом прийматимуть до вузу не тільки призерів всеукраїнських олімпіад, але й переможців захисту наукових робіт Малої академії наук.
«Кількість вишів, у які абітурієнт може подати заяви, необмежена. Торік рекордсменом став випускник, який подав документи до 66 вишів. Вузи можуть обмежити кількість спеціальностей, на які можна подати документи», - каже Лариса Середяк.
Скажімо, ЛНТУ обмежив кількість спеціальностей до п’яти.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВіталійН Показати IP 27 Січня 2010 19:29
Цікаво а якби ввести не 100бальну ,а скажімо 1000бальну систему оцінювання, на скільки би покращилась якість освіти ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus