USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ляшко порадив волинянам святкувати Новий рік на вулиці

21 Грудня 2021 22:52
Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко закликав волинян до відповідального святкування новорічних свят.

Про це він проінформував під час свого візиту на Волинь 21 грудня.

«Я хотів би закликати всіх на новорічні свята поставитись до святкування відповідально. З людьми, з якими ви не спілкуєтесь постійно, краще провести новорічні святкування на вулиці, оскільки надворі можливість інфікування є значно меншою, ніж в закритому приміщенні. Уникайте скупчень людей та масових гулянь у закритих приміщеннях. Все це фактори, що впливають на передачу вірусу від людини до людини», – наголосив Ляшко.

Окрім цього, він порадив волинянам уникати подорожей до країн з високим рівнем захворюваності на COVID-19.

«Сьогодні це можна чітко відслідкувати на сайті Міністерства закордонних справ. Відповідну карту публікує й МОЗ», – додав міністр.

Читати ще: Ляшко під час візиту на Волинь розповів, чи збільшать зарплати працівникам медустанов, які не мають контракту з НСЗУ

Натомість він зазначив, що в Україні офіційно зареєстрували лише один випадок штаму «Омікрон». Його виявили у людини, яка повернулася з ОАЕ на територію України. Утім, станом на сьогодні більше таких випадків на території країни не зафіксовано.

Читати ще: Міністр охорони здоров’я розповів волинянам, хто від сьогодні зможе отримати третю дозу вакцини

«Омікрон можна виявити із допомогою дослідження геному кожного з вірусів у біологічному матеріалі від людини, яка має симптоми і підтверджений діагноз COVID-19. Сьогодні цей штам виявили у більш, ніж 90 країн світу. Він значно швидше передається від людини до людини, ніж інші штами. Тому потенційно може викликати більшу кількість випадків коронавірусної хвороби. У той же час даних щодо його агресивності, тобто що перебіг захворювання внаслідок інфікування цим штамом буде складнішим, поки що не зафіковано. Всесвітня організація охорони здоров’я моніторить всі дані через глобальну мережу. І поки що говорити про більшу агресивність цього штаму вірусу завчасно», – акцентував Віктор Ляшко.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
3,14здобол Ляляляшко Показати IP 22 Грудня 2021 04:08
Це той, що забороняв гуляти по вулицях і особливо в парках? Женити його пора з паном Олегом. І прізвище не треба змінювати.
лучанка Показати IP 22 Грудня 2021 07:55
А колегію чому на вулиці не проводили ?
ОДІН. Показати IP 22 Грудня 2021 09:01
Він чує що говорить?
скептик Показати IP 22 Грудня 2021 10:57
Ляшкові раджу провести новий рік (весь) у психлікарні
Бомж Звичайний Показати IP 22 Грудня 2021 17:11
Буде сдєлано, шеф!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus