USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Міський голова перевірив, як «Луцьктепло» підготувалося до складної зими

5 Жовтня 2023 15:19
Луцьк готується до складного опалювального сезону, під час якого ворог буде знову намагатися залишити нас без світла і тепла. Аби в умовах надзвичайної ситуації у місті не припинялося теплопостачання, ДКП «Луцьктепло» забезпечило більшість котелень дизельними та бензиновими генераторами.

Сьогодні міський голова Ігор Поліщук разом із директором ДКП «Луцьктепло» Іваном Скорупським перевірив їх готовність до роботи.

Як повідомив Іван Скорупський, станом на 1 жовтня 2023 року, 90% генерації теплової енергії в місті забезпечено резервними джерелами електропостачання на випадок блекауту. 27 генераторів придбано за кошти міського бюджету на суму 24 млн грн, шість передано агентством USAID, три – Товариством Червоного Хреста. Потужність найменшої установки – 8,5 кВт, найбільшої – 800 кВт.
Обладнання встановлено на квартальних котельнях і випробувано під навантаженням, тобто його короткочасно включали в роботу. Найбільш потужні генератори (800 кВт і 616 кВт) встановлено на найбільшій котельні міста. Годинна витрата дизельного палива для роботи обох установок – 236 літрів (вартість 12,9 тис. грн).
Читати ще: «Луцьктеплу» збільшать фінансову підтримку на 28 млн

«Звичайно, використання генераторів у разі відсутності електроенергії буде ударом по міському бюджету, тому що споживання палива у цих котельнях доволі високе, – пояснив міський голова Ігор Поліщук. – Наприклад, два найпотужніші генератори споживатимуть при навантаженні понад 5000 літрів пального на добу. Проте на сьогодні ми маємо впевненість, що котельні, які підключені до дизель-генераторів, будуть працювати, і нам не доведеться зливати воду з системи опалення, люди матимуть мінімальне тепло в будинках, не замерзнуть».
Читати ще: «Немає сумнівів, що окупанти намагатимуться зірвати опалювальний сезон»: як готується Луцьк

Міський голова також повідомив, що зараз триває робота з дообладнання котелень генераторами, щоб на початок опалювального сезону вийти на максимальний рівень їх автономності. У випадку надзвичайної ситуації це дасть змогу оперативно забезпечити теплом усі будинки, які підключені до комунального підприємства «Луцьктепло».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 6 Жовтня 2023 11:00
І от що буде коли Поліщук дізнається що його безбожно надурили.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus