USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Модний дім Kenzo: симбіоз французького стилю та японської самобутності*

26 Лютого 2020 09:00
Що трапиться, якщо змішати шик паризьких вулиць, велич культури Японії, дику природу джунглів та приправити усе небажанням коритися модним канонам? Знайомтеся, вибуховий коктейль Kenzo. Засновник, Кензо Такада, привів на модні підмостки стиль етно та розбавив витриману класику пристрасними барвами, створивши не просто модну компанію, а справжню легенду.

Від лялькових сукенок до світового панування

Хист до дизайну одягу Кензо Такада проявляв ще змалечку: хлопчик ріс в оточенні сестер і часто залюбки шив для їхніх ляльок ошатні сукні. Він мріяв, як у майбутньому вбрання його авторства будуть носити в усьому світі. Втілити бажання в життя допоміг, на перший погляд, нещасливий випадок: будинок, у якому жив Кензо, підлягав зносу. Юнакові виплатили компенсацію, і він вирішив переїхати з рідної Японії до Франції, тож у 1965 оселився в Парижі.

Перші п’ять років Кензо жив у крихітній кімнатці на Монмартрі та ледве зводив кінці з кінцями. У Токіо хлопець закінчив школу модельєрів, а у світовій столиці моди не покидав модного мистецтва, відвідуючи покази люксових домів. Однак стримана сіро-синя класика та суворість форм не задовольняють Такаду. І у 1970 році Кензо починає творити власні закони.

Перша жіноча колекція кинула виклик канонам: на паризькому подіумі з’явилися етнічні візерунки, яскраві кольори та одяг без виточок і фурнітури. Кензо використав просту бавовняну тканину. Крій одягу був просторим та комфортним, а деякі силуети нагадували традиційне японське кімоно. На наступний день після показу Такада відкрив магазин Jungle Jap, а того ж року модель в одязі Kenzo з'явилася на обкладинці Elle.

За рік, у 1971, колекція Кензо була представлена на батьківщині митця в Токіо, а також у Нью-Йорку. У 1983 бренд запустив чоловічу лінію, а в 1987 — дитячу. Нині модний дім випускає парфуми, аксесуари та навіть декоративну косметику.
Філософія Kenzo

Модний дім є своєрідним містком між класичним та надзвичайним, традиціями та екзотикою. Ба більше, навіть сам Такада у перші роки існування компанії оголосив: «Екзотика — це я». Кензо був не першим модельєром, хто звернувся до стилю етно, однак став найвідомішим популяризатором та прихильником.

Від національного одягу Такада брав найперше натуральні тканини та вільні силуети, оскільки, на його думку, тіло потребує свободи. Національні візерунки та акценти — також невіддільна частина образів: модельєр звертався до різних культур, а послідовники підтримували тенденцію. Так, у 2002 році вийшла колекція з мотивами російського традиційного одягу.

Небуденний одяг швидко вийшов за межі буденних подіумів. У 1978 році моделі виступали на арені цирку, а після дефіле Кензо виїхав до глядачів, осідлавши слона. Філософія та світ митця виявився настільки самобутнім і потужним, що модний дім продовжує вражати й після того, як маестро покинув керівний пост. А усі зміни йдуть лише на краще.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus