USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

МОН буде перевіряти працевлаштування випускників університетів

3 Березня 2021 14:27
Міністерство освіти і науки планує запустити у 2021 році електронну систему моніторингу працевлаштування випускників вишів. Цей показник необхідний для вдосконалення формули розподілу фінансування університетів.

Про це повідомляє 24 канал.

Міністр освіти Сергій Шкарлет переконаний що е-система моніторингу працевлаштування випускників – це необхідний елемент для аналізу та схвалення подальших рішень щодо розвитку системи вищої освіти в Україні.

Він запевняє, що зараз найголовніше – узгодити порядок обміну інформацією між Пенсійним фондом та Міністерством освіти і науки.

Так, за допомогою електронної системи Міносвіти зможе перевірити, чи влаштувалися випускники вишів на роботу після закінчення навчання.

Наразі всі проєкти наказу МОН та постанови Пенсійного фонду вже підготовлені.

«Після їх реєстрації у Мін’юсті ми зможемо синхронізувати інформацію Єдиної державної електронної бази з питань освіти та Пенсійного фонду й розпочати тестування системи», – написав Шкарлет.

Міністр наголосив, що цей процес нелегкий і нешвидкий, але разом з відповідними структурами його можна реалізувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Нема на то ради ! Показати IP 3 Березня 2021 15:40
Я шо то не поняв ! Випускнику університету до Пенсійного фонду - як за море с....и ! Причому тут пенсійний фод до молодого спеціаліста ? Міністр не тільки плагіатом свої, так званої докторської, займався ! То вже видно шось пороблено і задавнено ! Отак і Україну будуємо !
Анонім Показати IP 3 Березня 2021 17:45
МарьВанна
Болванський процес Показати IP 3 Березня 2021 18:31
Ну, шо так відразу наїхали на Міністера ? Ну, молодий, зелений! Ну, для нього - шо карбюратор, шо канделябр - всеодно ! Подумаєш там, якийсь пенсійний фонд, чи мінсоцполітики, чи центр зайнятості, чи федерація роботодавців - вони ж всі на одно ліцо ! Ви ж і так поняли, шо він мав ввіду ! От і ввів ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus