USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

МВФ схвалив наступний транш для України в розмірі $900 млн

12 Грудня 2023 09:31
Виконавча рада МВФ у понеділок ухвалила рішення про виділення наступного траншу Україні в межах Домовленості про розширене фінансування (EFF).

Про це повідомили Укрінформу за результатами засідання керівної ланки Фонду.

«Рада МВФ завершила консультації за статтею 4 за період 2023 року та завершила другий перегляд розширеної угоди в рамках програми EFF для України, що дозволяє уряду отримати еквівалент близько 900 мільйонів доларів США (663,9 мільйона SDR), які будуть спрямовані на бюджетну підтримку», – зазначається в повідомленні.

При цьому відзначається, що українська влада досягла значного прогресу у виконанні зобов’язань за угодою EFF, виконавши всі передбачені до кінця червня кількісні критерії ефективності, а також орієнтовні цілі до кінця вересня та більшість структурних контрольних показників до кінця жовтня.

Читати ще: МВФ запустив фонд для підтримки реформ в Україні

«Українська економіка продовжує демонструвати надзвичайну стійкість, хоча перспективи залишаються вкрай невизначеними, що пов’язано з війною», – зауважили у Фонді.

Водночас у МВФ підкреслили, що для збереження макроекономічної стабільності Україна потребує постійного імпульсу реформ, у тому числі мобілізації внутрішніх доходів у поєднанні зі своєчасним і передбачуваним зовнішнім фінансуванням. Крім того, у Фонді звернули увагу на необхідність посилення інституційних реформ і підтримки зусиль з реконструкції з одночасним сприянням «зеленому відновленню» на шляху до вступу до Європейського Союзу.

Рада виконавчих директорів МВФ 31 березня 2023 року затвердила чотирирічну програму в рамках Механізму розширеного фінансування (EFF) для України у розмірі 15,6 млрд доларів.

Читати ще: Погіршення власного економічного становища за останні пів року відчули 60% українців

10 листопада прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про досягнення домовленості з МВФ на рівні персоналу про другий перегляд програми EFF, що уможливить виділення вже третього траншу для України за програмою Фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Корiнний лучанин Показати IP 12 Грудня 2023 12:22
Хто вiддавати буде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus