USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Ми, українці, вільні у своїй країні», – Зеленський про пропозицію РФ щодо паспортів

27 Квітня 2019 23:36
Володимир Зеленський відповів на заяви про те, що в Москві думають над наданням російського громадянства в спрощеному порядку не тільки жителям ОРДЛО, а й усім українцям.

«По-перше, я би не радив російській владі даремно витрачати час, намагаючись спокусити громадян України паспортами РФ. Можливо, і знайдеться хтось, хто й досі перебуває під впливом пропаганди. Можливо, хтось зробить це заради заробітку або ховаючись від кримінальних розслідувань. Ми навіть можемо надати Володимиру Путіну перелік тих громадян України, яким у найближчий час стане дуже некомфортно у країні, яку вони цинічно грабували, зловживаючи високими посадами. Нехай Росія знову вирішує, де найбільше їй потрібні такі «професіонали» – у Ростові чи Магадані», – написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

Далі він нагадав усім, що означає мати російський паспорт.

«Відмінність України, зокрема, полягає у тому, що ми, українці, маємо у своїй країні свободу слова, і вільні ЗМІ, і інтернет. Тому ми чудово знаємо, що російський паспорт надає насправді.

Це право бути заарештованим за мирний протест.

Це право не мати вільних та конкурентних виборів.

Це право взагалі забути про наявність природних прав та свобод людини.

Тому не варто розраховувати, що багато українців захочуть стати «новою нафтою», на яку влада Росії намагається перетворити власний народ.

Українці – це вільні люди у вільній країні. Незалежній, суверенній та неподільній.

Громадянство України – це свобода, гідність і честь. Це те, що ми захистили, і будемо захищати», – зазначив Володимир Зеленський.

Також він додав, що Україна не відмовиться від своєї місії бути прикладом демократії для пострадянських країн.

«Частиною цієї місії буде надання захисту, притулку та українського громадянства всім, хто готовий боротися за свободу. Ми будемо надавати притулок та допомогу всім – всім, хто готовий боротися пліч-о-пліч з нами за нашу і вашу свободу.

Ми будемо надавати українське громадянство представникам усіх народів, які страждають від авторитарних та корумпованих режимів. У першу чергу – росіянам, які сьогодні страждають чи не найбільше.

Не слід говорити з Україною і українцями мовою загроз, військового та економічного тиску. Це не найкращий шлях до припинення вогню та розблокування Мінського процесу», – йдеться у дописі.

Зеленський наголосив, що готовий до переговорів. Він висловив сподівання, що на найближчий зустрічі у Нормандському форматі Росія продемонструє готовність до деескалації.

«Конкретним підтвердженням цієї готовності має стати взаємний обмін нашими громадянами у форматі «всіх на всіх». Без винятків. З нашого боку ми готові обговорювати нові умови співіснування України та Росії. З розумінням того, що справжня нормалізація відбудеться тільки після повної деокупації. Як Донбасу, так і Криму. Україна не здається! У всіх сенсах цього слова.

Але я маю надію, що у Росії все ж більше прагнуть говорити, ніж стріляти.

Я дійсно не Бог, щоби мої бажання здійснювалися. Але я також пам‘ятаю, що всім можновладцям прийде час дати чесну відповідь за свої вчинки саме перед Ним. Ніхто не потрапить відразу до Раю. Спочатку буде Суд», – написав політик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 28 Квітня 2019 07:18
Молодець, щось не чути коментарів порохободів, чому вони мовчать, чи роблять для них, щоб вони (можновладці типу Свинарчукі та інші) уникнули покарання за розграбування України, оскільки Росія одна з країн яка не видає своїх громадян іншим країнам де ті вчинили злочини
проти всіх до Лучанин Показати IP 28 Квітня 2019 21:58
Поживемо побачимо після інавгурації але одне вже ясно точно від РФ добра не буде! - чи втримає новий гарант схід і захід разом? - чи не вернемось ми до ситуації, яка була до 2013 року де були "западенці" та "східняки", а не українці?
Ввв Показати IP 28 Квітня 2019 07:31
"печалька"...
Реаліст Показати IP 28 Квітня 2019 08:59
Молодець.!
Михайлович Показати IP 28 Квітня 2019 09:50
Тримайтесь,Володимир.Дуже сильні слова.Хай Бог наш Ісус Христос дасть сили і мудрості все це Вам дотримуватись і виконувати.
Степан (крымчанин) Показати IP 28 Квітня 2019 11:38
Круто. Слышу речь не мальчика, а мужа. Посмотрим как будет далее. "Не хвались на рать идучи, а хвались идучи с рати"
К.лучанин до Степан (крымчанин) Показати IP 28 Квітня 2019 14:55
З чого взяли що він "мальчик" ? Йому 41рік, це вік сформованої людини . Знайшли "мальчика", який зробив свій бізес власними силами! Значить, має ділову хватку! Не мародер, не барига, не корупціонер не олігарх на відміну від попередника . Нехай формує нову команду молодих, енергійних та відданих Україні фахівців. Україна потребує нових політиків. Вони в нас є! І я за оновлення влади, а не за свинарчуків - порошенків.
Степан (крымчанин) до К.лучанин Показати IP 28 Квітня 2019 18:04
Никто и не говорил, что он "мальчик". А это выражение из классики-читать надо. Про Порошенко тоже говорили-"сильный хозяйственник, опытный руководитель". И что? Посмотрим, что будет дальше. Относительно восторгов по поводу победы на выборах-поживём увидим.
К. лучанин до Степан (крымчанин) Показати IP 28 Квітня 2019 20:26
Перш за все свою думку треба мати , а не виривати десь із контексту фразу чи слово! А якщо цитуєте , то хоча брали в лапки цитату та не робили із себе читаючого вумніка. Вперше чую, що Порошенка називали "сильный хозяйственник". Це ж які "класики" з вашого кругу так його характеризували? Очевидно від незнання або підлабузники! Порошенко бувший комуняка , який дерибанив заводи у свою користь, мав бізнес з Росією ( тоді він називав друзями та братами) ви називаєте "опитним руководителем" ? У вас хоч трохи здорового глузду та розуму є? На війні та крові почали наживатись. Можна далі продовжувати . Ніхто "восторгов" не робить, ситуацію розумійте правильно ! Україну такі " сильные хозяйственники" зробили найбіднішою країною Європи . Рівень життя українців катастрофічно знижується. Це вам думаю, зрозуміло , без класиків?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus