USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

МЗС звернулося до світу: Росія порушила українські кордони

22 Серпня 2014 15:35
Ні українській стороні, ні Червоному Хресту не відомий вміст вантажівок, що рушили із Росії в Україну.

Про це заявило міністерство закордонних справ України, - повідомляє "Українська правда".

"Вважаємо цей акт черговим кричущим порушенням Російською Федерацією ключових принципів міжнародного права, зокрема непорушності кордонів, невтручання у внутрішні справи іншої держави та добросовісного виконання міжнародних зобов’язань", - йдеться в заяві.

У МЗС наголошують, що 22 серпня Російська Федерація, проігнорувавши встановлені міжнародні правила, процедури та досягнуті домовленості, без згоди та супроводження Міжнародного Комітету Червоного Хреста розпочала незаконне ввезення гуманітарного вантажу на територію України.

"Попри те, що попередньо служби прикордонного та митного контролю України розпочали оформлення російського конвою, сьогодні вранці українських службовців було заблоковано російськими силами і відсторонено від проведення перевірки решти автомобілів колони, незважаючи на попередні домовленості і те, що їх було попередньо запрошено на територію РФ російською стороною", - йдеться в заяві.

МЗС стурбований безпекою українських службовців.

"Крім того, наразі ані українській стороні, ані МКЧХ не відомий вміст згаданих вантажівок, що викликає особливі побоювання", - заявили в МЗС.

Це свідчить, як ідеться в заяві, про агресію з боку Росії.

"Той факт, що російські автомобілі в’їхали на територію України без відповідного прикордонного та митного оформлення, і що вантаж не був в установленому порядку переданий представникам Міжнародного Комітету Червоного Хреста, свідчить про навмисний та агресивний характер дій російської сторони", - заявили в МЗС.

Там звернули увагу, що з українського боку вжили усіх необхідних заходів з метою гарантування безпеки цього вантажу.

Крім того, попри всі спроби української сторони, досі не вдалося встановити контакт між генштабами збройних сил України та РФ, що є критичним з метою забезпечення безпеки просування конвою.

"По можливому маршруту слідування вантажу терористи ведуть мінометний вогонь. Нам також не відомий зміст домовленостей російської сторони з луганськими бойовиками та ми не виключаємо можливості будь-яких спланованих провокацій", - заявили в МЗС.

МЗС закликав усіх міжнародних партнерів засудити агресивні дії Російської Федерації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 15:40
а что, украина уже контролирует свои кордоны?
Павлик до Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 15:54
Дядечку, я бачу ти вже повернувся з довгої пішої ходи на три літери, то сходи ще раз.
Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 15:41
Чому їх не знищують? І чому ми ще не в НАТО?
Анонім до Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 16:28
рано ще в НАТО... поки ... ми в АТО
Яся до Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 17:04
Будемо знищувати відкрито, паРашка матиме можливість відкрито піти у наступ. Так що деведеться у вигляді "ой, а я ненавмисне". А в НАТО - складне питання... Нам би зброї побільше, і на кордоні ВЕЛИКУ Українську стіну побудувати, з ровом і крокодилами.
луч до Яся Показати IP 22 Серпня 2014 17:24
будувати стіну і ти будешь, беззмінно.
увч до Яся Показати IP 22 Серпня 2014 17:35
А чего ж сложного-то? Еще зимой все было просто и легко. Скакали козлами в полной уверенности, что завтра с почетом, открыв пинком дверь, укропистан войдет сразу и в Евросоюз и в НАТО. Только почему-то и те и другие теперь шарахаются от вас, как почтенный бюргер от пьяного, обоссаного бомжа. И НАТО и Европа не собираются помогать укропистану ни оружием, ни, тем более, войсками. И во весь голос говорят об этом на весь мир. Похоже и траншей МВФ вам не видать, ибо за использование прошлой подачки яйценюх не может отчитаться. А тут-крокодилы. Иди, мечтатель, солому собирай, а то зимой жрать нечего будет. Хы... Крокодилов ему подавай...
увч до Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 17:18
коментар було видалено
fk до Анонім Показати IP 22 Серпня 2014 17:23
НАТО молиться що не втрапило разом з Україною.
пан Показати IP 22 Серпня 2014 17:32
Моська лает - караван идет. Где ВСУ? Стыдоба.
Дончанин до пан Показати IP 22 Серпня 2014 20:09
"Где ВСУ? Стыдоба." - посмотри 24 августа трансляцию находящейся в Донецке украинской бронетехники и парад по центральным улицам Донецка участников сил АТО. Может быть тогда ипоймешь, где ВСУ. PS. 1)Так как указанная бронетехника двигаться не может, то она просто выставлена на всеобщее обозрение. 2)Понятное дело, что участники сил АТО будут маршировать под конвоем.
голова Показати IP 22 Серпня 2014 17:50
конвой везе гуманітарну допомогу для цівільного населення Донбасу!
Ницше Показати IP 22 Серпня 2014 18:28
коментар було видалено
Нанонім Показати IP 22 Серпня 2014 18:52
А про який генштаб РФ йдеться? В них війни немає, принаймні поки що. Так з ким домовлятися хочуть? А вантаж спеціально тримали на кордоні щоб показати що свої баблососи першими гуманітарку надали? Та й взагалі як може країна сама собі надавати гуманітарну допомогу? В нас в усіх вже дах з'їхав?
ФигВам Показати IP 23 Серпня 2014 08:27
280 фур - это около 5 тысяч покрышек, это ж какой грандиозный Майдан3.0 может осенью получиться! Так вот больше всего в этом конвое, чего Киевская власть боится!
гiсть Показати IP 23 Серпня 2014 14:06
Лучшая помощь солдатам-закончить войну и по хатам.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus