USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На дні Середземного моря знайшли доісторичну дорогу

11 Травня 2023 00:53
Дорогу, яку побудували 7000 років тому, знайшли на дні Середземного моря. Вона була захована під шарами морського бруду біля південного узбережжя Хорватії.

Про це повідомляє Science Alert.

Ця захоплива знахідка, зроблена на затонулому неолітичному городищі Соліне, можливо, колись пов’язувала стародавнє поселення хварської культури з нині ізольованим островом Корчула.

Доісторична дорога була захищена від потужних хвиль протягом тисячоліть. Прохід шириною близько 4 метрів побудований з ретельно складених кам’яних плит.

Дослідники вважають, що хварська культура епохи неоліту, яка колись населяла східну Адріатику, побудувала нині затоплене поселення Соліне та стародавній прохід, що з’єднував острови.За допомогою радіовуглецевого аналізу збереженої деревини було встановлено, що все поселення датується приблизно 4900 роком до нашої ери.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 11 Травня 2023 09:50
Історія як наука вивчає часовий проміжок від виникнення людини до сьогодення. Все що раніше - це до біології, палеонтології, геології і т.д. Тому термін "доісторична дорога", як і "доісторична людина" - нонсенс.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus