USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На фронті загинув екснардеп Олег Барна

19 Квітня 2023 06:20
Колишній народний депутат Олег Барна загинув у боях за Україну.

Про це повідомив речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський, передає Кореспондент.

За його словами, екснардеп загинув 17 квітня, за день до свого дня народження.

Дмитрашківський додав, що Барна захищав Україну з перших днів російського вторгнення, а воював із 2014 року. Пізніше він повернувся з фронту і став нардепом VIII скликання.

Після 24 лютого 2022 року колишній нардеп знову пішов захищати країну. Він служив у 68-й окремій єгерській бригаді імені Олекси Довбуша.

Загиблому 18 квітня мало виповнитися 56 років.
Хто такий Олег Барна

Олег Барна народився у селі Нагірянці на Тернопільщині. У жовтні 1990 року він іще студентом брав участь у голодуванні в Києві, відомому як Революція на граніті, за вихід України з СРСР.

У 1996-1999 роках був одним з організаторів страйків учителів Чортківського району. Допомагав пенсіонерам отримувати заборговані пенсії, через суд домагався виплат дітям війни та афганцям.

У 2000 році очолив у своєму районі акцію «Україна без Кучми». Під час Помаранчевої революції організовував односельців та жителів району для поїздки на схід України з метою підтримки Віктора Ющенка, тоді ще кандидата в президенти.

Упродовж восьми років, з 2002 до 2010, був Нагірянським селищним головою.

Згодом брав активну участь у Революції гідності. Отримав поранення в голову та вибите праве плече внаслідок протистоянь 18 лютого 2014 року в Маріїнському парку.

З листопада 2014 року – народний депутат від «Блоку Петра Порошенка».

Перед тим у липні добровольцем долучився до Збройних сил України. Воював у складі 128-ї окремої гірсько-піхотної бригади. Командував мінометним розрахунком.

З початком повномасштабного російського вторгнення в Україну 2022 року пішов добровольцем у військкомат, а з 25 лютого вже був зарахований на посаду командира гранатометного відділення.

У грудні 2015 року трапився інцидент, який перетворився на мем: під час виступу у Верховній Раді тодішнього прем’єрміністра України Арсенія Яценюка Олег Барна підійшов до нього з букетом квітів, запропонувавши покинути трибуну. Коли Яценюк відмовився, Барна спробував віднести його від трибуни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 19 Квітня 2023 09:15
один з небагатьох, а можливо і єдиний депутат ВР, який прийшов туди не на розпил бабла, а з ідеєю і бажанням змінити на краще Україну і життя людей. Скільки народних депутатів пішли на фронт, а не звалили в Європу на комфортні курорти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus