USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На лікування хворих на діабет волинян виділили 21 млн

28 Січня 2021 15:49
Кабмін розподілив місцевим бюджетам субвенцію з державного бюджету на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я. З цією метою в регіони спрямували 3,074 мільярда гривень. Волинській області має надійти 81,016 млн, чверть цієї суми – на лікування хворих на діабет.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України № 47 від 26 січня 2021 р.

Згаданим документом Уряд затвердив Порядок та умови надання у 2021 році субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення підтримки окремих закладів та заходів у системі охорони здоров’я.

Ці кошти цільові. Як йдеться у додатку, загальний розмір субвенції для Волині – 81,016 мільйона гривень. Зокрема, 758,5 тисячі мають бути направлені на фінансове забезпечення діяльності, пов’язаної з проведенням судово-психіатричної експертизи. Ще 21,346 млн – на забезпечення лікування хворих на цукровий діабет інсуліном та нецукровий діабет десмопресином, але це лише на пів року: у період з 1 січня 2021 р. по 30 червня 2021 р. На обласний центр громадського здоров’я припадає 2,794 мільйона гривень.

Решта суми має бути витрачена, згідно з затвердженим Порядком, на оплату поточних видатків патолого-анатомічних бюро та фінансування оглядів водіїв з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції. Також гроші можна використати на оплату поточних видатків закладів у системі охорони здоров’я, визначених підпунктом «є» пункту 3 частини першої статті 90 Бюджетного кодексу України (будинки дитини, заклади служби крові, медико-соціальні експертні комісії, бюро судмедекспертизи, бази спецмедпостачання).

Субвенцію не можна використати на оплату комунальних послуг, енергоносіїв та капітальних видатків, закупівлю товарів, робіт і послуг, які не пов’язані з оплатою видатків, зазначених в Порядку і здійснення заходів, метою яких є отримання прибутку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus