USD 40.90 41.17
  • USD 40.90 41.17
  • EUR 41.00 41.17
  • PLN 10.16 10.45

На місці поселення мая в Мексиці археологи знайшли прикрасу з людської кістки

4 Вересня 2023 00:49
Археологи, які працюють на руїнах Паленке, стародавнього міста й поселення цивілізації мая в Мексиці, знайшли прикрасу для носа, зроблену з людської кістки.

Про це пише Бабель із посиланням на CNN.

Вважається, що артефакт розміром близько 5 на 6 сантиметрів носили священники під час церемоній на честь бога блискавки, родючості й достатку.

За словами директора Національного інституту антропології та історії, який проводив розкопки, ця прикраса показує чуттєвість мая до мистецтва.

Читати ще: Мая знищили самі себе? Вчені вказали на фатальну жагу однієї з найрозвиненіших цивілізацій

Прикрасу зробили з фрагмента дистальної великогомілкової кістки і вигравіювали на ній символи спілкування з богами та предками. У центрі – профіль чоловіка цивілізації мая в головному уборі та намисті з бісеру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus