USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Рівненщині відновлюють надпотужні ядерні «Піони»

10 Листопада 2014 17:17
Військові готові забезпечити східний фронт «цар-гарматами», які можуть стріляти ядерним зарядом. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Рівне-1».

Так, на Рівненщині розпочали відновлення найпотужнішої артилерійської системи, що перебувала на озброєнні як України, так і Радянського союзу. Комплекс 2с7 зняли з озброєння наприкінці 90-х років. 203-міліметрова гармата розроблялась конструкторами для стрільби як звичайними, так і ядерними боєприпасами на відстані близько 50-ти кілометрів. Тож гармати можуть стати суттєвим фактором стримування на сході України, адже можуть уражувати цілі за так званою буферною зоною.

Розроблений наприкінці 70-х, «Піон» і досі лишається найпотужнішим з наявного.

У 1996-му, згідно з умовами здачі ядерної зброї, під у тому числі і російські гарантії безпеки та територіальної цілісності, цар-гармати були здані на бази зберігання.

В екстреному порядку «Піони» почали повертати у стрій почали після того, як президент погодився на умови, висунуті сепаратистами в Мінську. Мовляв, «Піони» на східному фронті дозволять карати порушників перемир'я, при цьому не порушуючи так званих мінських домовленостей.

«Піони» на базах зберігання, кажуть військові, вистачає. І в стрій їх поставлять. Головне, аби лишень були кваліфіковані спеціалісти, що здатні оперувати надпотужною гаубицею.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus