USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На що планують витратити кошти від плати за ліцензії на азартні ігри

16 Грудня 2020 15:29
Від плати за ліцензії на азартні ігри уряд планує отримати 7,4 млрд грн, які повністю підуть до спецфонду держбюджету – зокрема, на 3,3 млрд грн планують профінансувати субвенцію місцевим бюджетам на заходи щодо соціально-економічного розвитку.

Про це повідомляє Центр аналізу публічних фінансів та публічного врядування Київської Школи Економіки, пише Економічна правда.

«Вчора Верховна Рада проголосувала Закон про державний бюджет на 2021 рік. Одна з новацій документу – запровадження плати за ліцензії на провадження діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор і за ліцензії на випуск та проведення лотерей.

Від цього виду надходжень уряд планує отримати 7,4 млрд грн, які повністю підуть до спеціального фонду держбюджету», – йдеться у повідомленні.

За рахунок цих коштів планують профінансувати 5 статей видатків:

- розвиток аеропортної інфраструктури – 1 млрд грн;

- створення сучасної клінічної бази для лікування онкологічних захворювань у Національному інституті раку: загальний обсяг фінансування – 1,5 млрд грн, з них 805 млн – за рахунок сплати за ліцензції по азартних іграх;

- створення під Мінкультом Фонду розвитку закладів загальнодержавного значення – 2 млрд грн;

- субвенцію місцевим бюджетам на створення центрів культурних послуг – 300 млн грн;

- субвенцію місцевим бюджетам на заходи щодо соціально-економічного розвитку. Загальний розмір субвенції – 6 млрд грн, з них 3,3 млрд грн – за рахунок сплати за ліцензії на азартні ігри.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
?! Показати IP 16 Грудня 2020 15:37
На лікування залежних ігроманів ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus