USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Сицилії лютує Етна: попіл від 9-кілометрового стовпа вкрив сусідні міста. Відео

1 Квітня 2021 19:12
На острові Сицилія в Італії вулкан Етна викинув стовп попелу та частинки лави на висоту 9 км.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

Через це повітряний простір над міжнародним аеропортом міста Катанія був закритий, а рейси перенаправлені.

Зазначається, що в результаті виверження вулкану хмара попелу вкрила сусідні від нього міста – Ніколозі, Трекастаньї, Педара, Ачі-Сант’Антоніо та Сан-Грегорі. Жителі цих населених пунктів розповіли, що відчули, як у їхніх будинках здригалися вікна та двері.

Видання пише, що група із семи молодих людей піднялася на вулкан, щоб побачити останнє виверження, але в результаті загубилася і провела ніч під відкритим небом. Їх вдалося врятувати у четвер вранці.

Активізація вулкану Етна відбувається періодично, починаючи з лютого.

Етна – діючий андезито-базальтовий стратовулкан на острові Сицилія висотою за різними даними від 3 326 до 3 350 метрів. Тепер це найвищий та найактивніший вулкан Європи. Його висоту важко вказати точно, тому що вона постійно змінюється внаслідок вивержень та викидів шлаків. Площа підошви вулканічної споруди становить близько 1 250 км².
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus