USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині бомбосховище в обхід закону віддали в оренду підприємцю, - ЗМІ

12 Березня 2015 15:45
Депутат Нововолинської міської ради, підприємець Леонід Климович уже кілька років поспіль орендує колишнє бомбосховище і провадить там — якщо вірити паперам — громадську діяльність.

Згідно з законом, підвальне приміщення є спільною сумісною власністю мешканців будинку. Вони створили об'єднання співвласників «Добробут», зареєстрували, утримують житло самотужки. Мають право самі здавати підвал в оренду чи використовувати його для своїх потреб. Але міськрада їм у цьому вже багато років перешкоджає.

Про це повідомляє «Нововолинськ діловий».

Колись величезне підвальне приміщення було бомбосховищем, точніше - протирадіаційним укриттям. Розташоване у самісінькому центрі Нововолинська, воно мало статус центрального сховища. Поміститися можуть зо дві тисячі людей. Були там і туалети, і вентилятори.

ЧИТАТИ АДРЕСИ БОМБОСХОВИЩ У ЛУЦЬКУ



Потім укриття занепало. Сантехніку і вентилятори поцупили, а сховище перетворилось на страхітливий понівечений бункер. Тут хазяйнували щури, сюди залазили підлітки й безпритульні, а базарні продавці та перехожі використовували східці підвалу як безкоштовний туалет. Згодом мер вирішив частину підвалу (а далі, може, й увесь) віддати напівзадарма депутату і підприємцю Климовичу, - пише видання.

Леонід Климович

20 грудня 2007 року Нововолинська міськрада ухвалила рішення № 17/33 «Про приватизацію об'єктів комунальної власності територіальної громади м. Нововолинська», де йшлося саме про підвал будинку 1-а по проспекту Перемоги.

Мешканці випадково про це дізнались — і вкрай обурились. Мовляв, їм під комірчини для зберігання городини та консервацій підвал не віддають, а депутату Климовичу підносять «на тарілочці».

У січні 2008 року мешканці провели збори і створили об'єдання співвласників житла «Добробут». Зареєстрували його — все як має бути. Підвал — їхня власність! Але міськрада знову відмовила у користуванні підвалом, пославшись на те, що це протирадіаційне укриття (ПРУ).

Натомість відмовка про ПРУ не стала завадою тихцем укласти угоду з паном Климовичем. Так, із 1 січня 2008 року ЖКО уклало з підприємцем Л. Ю. Климовичем договір оренди. Йому надали у користування весь підвал під багатоповерхівкою. Усі 575 метрів квадратних.

Нині Климович сплачує за цю площу 782 гривні 54 копійки на місяць. Використовує приміщення (як написано в договорі) з метою здійснення діяльності у сфері молодіжної політики.



ЩО КАЖУТЬ МЕШКАНЦІ

Руслана:

— Ми тут живемо, а підвалу не маємо свого власного! Я, наприклад, купляю картоплю чи моркву отут на базарчику під своїм балконом — по кілограму, бо не маємо де тримати. Хіба це нормально?

Олександр Боцюн:

— Як ми заселилися, це підвальне приміщення було обладнане під центральне бомобосховище. Потім це все пішло на самоплин: повідкривали, покрали.

Горить один раз — уже в тому році, коли, як виявилось, Климович орендував… Горить другий раз! Горить третій раз! Топить! Іще після того затопило вдобавок. Купа незручностей. І підприємець «не в курсі справи»?

Збирали ми гроші, щоб поставити лічильник. Клімович «нічого не знав», хоча він добре знав, що тут робиться. Зібрали раз, не вистачило, збирали другий раз, зробили повірку лічильника, поставили, сплатили гроші. Підприємець нічого не знає — що то за підприємець?



Олександр Боцюн зробив-таки собі комірчину, не питаючи у Климовича, Рожелюка (Володимир Рожелюк , перший заступник Нововолинського міського голови, - ред.) і Сапожнікова (Віктор Сапожніков, міський голова Нововолинська, - ред).

Сергій:

— Підвал віддали Климовичу без нас, тихцем, іще 8 років назад. Той, що обійшов закон, чітко знає рішення суду. Він у курсі, що суд заборонив наше підвальне приміщення комусь віддавати. А він хоче тепер викупити.

— А що Климович хоче там робити?

— Не знаю, не казав.

Олександр Боцюн:

— Хоче він орендувати — хай орендує, і гроші нам нехай ідуть. Бо лічильник-то рахує! Чому він має платити туди (в «Теплокомуненерго»), а ми платимо за все, виходить?

— З огляду на непросту ситуацію, яка є в державі, чи не доцільно це приміщення перевести у статус укриття?

— Сьогодні така ситуація в державі, справді...

є указ президента — всі приміщення, які тільки можна, прибрати, підготувати на всяк випадок як бомбосховища. Воно зафіксоване, але тепер Рожелюк каже, що його немає… що то пустий дім!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
кацап Показати IP 12 Березня 2015 19:28
коментар було видалено
Анонім Показати IP 12 Березня 2015 22:23
Камишнікова больна на голову істота як може в приміщенні 575 м кв поміститися "зо дві тисячі людей"?
Іван Показати IP 13 Березня 2015 09:34
Також Путін винний...? Чи дерибан по-українськи ...? Чи може місцеві злодюги, бандюги, брехуни також звинуватять в цьому росіян...Задовбали вже цими аферами..."Не так тії вороженьки, як добрії люди..." (Т.Шевченко)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus