USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині бустерною дозою проти COVID-19 щепилися 546 людей. Як отримати додаткову дозу

12 Січня 2022 15:50
Бустерну дозу вакцини проти коронавірусу вже отримали понад 500 волинян. Її можуть отримати всі охочі. Вакцинуватися можна в пунктах щеплення та центрах вакцинації, а за наявності достатньої кількості працівників, охочих вакцинуватися бустерною дозою, на підприємства виїжджає мобільна бригада.

Заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук під час брифінгу щодо щеплення бустерною дозою проти COVID-19 на Волині нагадала, що нині можна отримати бустерну та додаткову дози вакцини проти коронавірусу.

За весь період кампанії вакцинації на Волині проведено 630 448 щеплень. Однією дозою щеплено 327 942 волинян, двома – 301 843 людей. Відповідно – 44% і 41% дорослого населення області.

«Із 1 січня додатковою дозою щеплено 117 волинян. Бустерну дозу вже отримали 546 людей», – сказала вона.

Як пояснила, додаткова доза вакцини вводиться людям із низьким імунітетом, які мають хронічні захворювання: люди, які перебувають на імуносупресорній терапії, тобто з пересадженими органами або з онкологічними захворюваннями, які лікуються імуносупресорними препаратами, люди з ВІЛ-інфекцією, люди, які перебувають на гормональній терапії або імуносупресорній терапії. У таких людей імовірність вироблення імунітету дуже низька, тому вони можуть отримати додаткову дозу вакцини проти коронавірусу.

Додаткова доза вводиться через 28 днів від моменту отримання другої дози. Щеплення проводять тією ж вакциною, що й у випадку першої-другої доз.

Із 5 січня в Україні всі жителі віком від 18 років можуть отримати бустерну дозу вакцини. Її вводять для підвищення імунітету всіх осіб, які отримали повний курс вакцинації (дві дози). Її проводять через шість-дев’ять місяців після другої дози.

«Дослідження, проведені в Канаді, Англії, країнах ЄС, довели, що через 15 тижнів після введення другої дози рівень захищеності людей від коронавірусної інфекції, і від симптоматичної, і від тяжкого перебігу, знижується від 80 до 34%. Тільки введення бустерної дози підвищує імунітет до коронавірусу до 75-80%. Бустерна доза вводиться препаратами Moderna чи Pfizer, незважаючи на те, який препарат отримала людина під час першого-другого щеплення», – зазначила Людмила Тимощук.

Записатися на бустерну дозу можна безпосередньо в пункті щеплення або центрі вакцинації чи звернувшись до свого сімейного лікаря.

Від сьогодні мобільні бригади роблять щеплення бустерною дозою, тому всі підприємці можуть звертатися до медичних працівників у разі наявності 20-30 охочих вакцинуватися бустерною дозою.

«Сьогодні ми в обласній державній адміністрації пройшли бустерне вакцинування», – сказала Людмила Тимощук.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ОДІН. Показати IP 12 Січня 2022 18:57
ЦЕ ЛЮБИТЕЛІ ХАЛЯВИ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus