USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині до Кривого лісу хочуть створити туристичний маршрут

26 Березня 2021 07:40
На території Кривого лісу, що на околиці селища Колки, хочуть облаштувати спеціальні шляхи для туристів, встановити місця для відпочинку, альтанки та майданчики.

Про це повідомляють на сторінці господарства у Фейсбуці.

Урочище Кривий ліс розташоване на околиці селища Колки Маневицького району. Площа урочища – майже 5 гектарів. На території немає жодного рівного дерева: усі сосни в урочищі мають викривлену форму.

Як повідомила Суспільному прессекретарка Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Світлана Думська, причину викривлення сосон вияснити не вдалося нікому.

У лісі «криві дерева невисокі, порівняно з новими молодими соснами. В середньому майже 20–25 метрів заввишки. Вони не занадто й товсті у об’ємі стовбура. Їх не вражають шкідники, хоч молоді сосни, висаджені навколо, пошкоджені», – розповідає майстер лісу ДП «Колківський лісгосп» Володимир Назарук, який вже більше 13 років опікується дивом природи.

«Кривий ліс у майбутньому може стати популярним туристичним місцем нашого краю. Він уже є на всіх туристичних маршрутах та «екологічних стежках», що розробило наше обласне управління лісового та мисливського господарства», – каже директор Колківського держлісгоспу Сергій Матчук.

За коментарем журналісти звернулися до науковців. Доцент кафедри лісового і садово-паркового господарства ВНУ імені Лесі Українки Василь Войтюк називає кілька імовірних причин викривлення сосен:

- дерева були умисно кимось пошкоджені;

- природна аномалія: тривалий вплив вітрів чи унікальні ландшафтні умови, які коригували ріст дерев, коли вони мали гнучкий, податливий стовбур.

«Усі сосни в Кривому лісі нахилені в одну сторону і це ускладнює вияснення причини. До речі, подібний ліс є у Польщі і там також ростуть сосни», – зазначає Василь Войтюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Правдоруб Показати IP 26 Березня 2021 08:06
Туристичний маршрут це звичайно добре, але як правило там де ставляться альтанки та все для відпочинку ліс з часом перетворюється в смітник. Крім того масові нашестя людей в ліс не є добрим для існування флори та фауни самого лісу так як затоптуються грибниці а вони завжди утворюють мікоризу з деревами чим захищують їх від шкідників, затоптуються паростки рідкісних рослин а дика фауна не може вести звичайне існування так як людина несе їй потенційну загрозу. Чим довше ліс буде залишатися у своїй первозданній красі тим довше він буде існувати.
* Показати IP 26 Березня 2021 09:29
може хто знає, як туди потрапити?
Небайдужа Показати IP 26 Березня 2021 12:12
Всё вірно! Зроблять смітник!
Богдан Сташинський Показати IP 26 Березня 2021 18:58
За одно нехай не забудуть заміряти рівні радіоактивного забруднення території ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus