USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині фіксують ріст захворюваності на хворобу Лайма

5 Липня 2022 20:06
На Волині від початку сезону активності кліщів зафіксували 11 випадків лаймбореліозу (хвороби Лайма). За аналогічний період минулого року таких випадків було три.

Про це розповіла завідувачка відділу епідеміологічного нагляду Волинського центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна, пише Суспільне.

У кожному з цьогорічних випадків хвороби укуси кліщів недужі отримали на природі, зокрема:

- п’ять випадків у Луцьку та Луцькому районі (два – поблизу власних прибудинкових територій, два – на дачних масивах і ще один – на відпочинку біля озера (Теремнівські ставки);

- два випадки у Ковельському районі (на дачі та прибудинковій території);

- один випадок у Камінь-Каширському районі (у лісовому масиві);

- один випадок у місті Володимирі (на дачі);

- два випадки «привезеної» хвороби: з Варшави (парк) та Німеччини (ліс).

Фахівці-епідеміологи дослідили 39 кліщів, де в 15 випадках виявили збудників хвороби. За допомогою до медиків цього сезону з укусами кліщів звернулися 240 людей, із яких 57 дітей.

Загалом за останні три роки в області виявлено більш як 70 випадків бореліозу в Горохівському, Луцькому, Маневицькому районах та містах Нововолинську і Луцьку. Цьогоріч на Волині епідеміологи нарахували 150 ензоотичних територій, де були підтверджені укуси зараженими кліщами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus