USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині освятили пам’ятний знак князю Володимиру

23 Серпня 2015 13:10
До 1000-ліття упокоєння рівноапостольного великого князя у селі Будятичі Іваничівського району – його ймовірній малій батьківщині – освячено пам’ятний знак. Пізніше відбулася наукова конференція на тему «Великий князь Володимир Святий: велич, непідвладна часові», - повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Очолив богослужіння на території Нововолинського вищого професійного училища митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

У слові владика, наголошуючи, що ми є земляками і нащадками святого князя, закликав до вдячності за добрі справи. У рівноапостольного є різні сторінки в біографії, – зазначив високопреосвященний, – али ми його пам’ятаємо за добрі вчинки щодо поширення Христової віри на Київській Русі. При цьому він провів паралель із сьогоденням, закликаючи до вдячності сучасним державним мужам різного рівня за їхні добрі вчинки, бо в людській пам’яті залишаються саме вони.

У науковму заході в актовій залі училища окрім владики та отця Стефана взяли участь: автор гіпотези про народження князя Володимира в Будятичах викладач Національного університету «Львівська політехніка» Юрій Диба, викладач Волинської православної богословської академії та професор Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки Михайло Кучинко, директор Волинського обласного краєзнавчого музею Анатолій Силюк, чимало інших науковців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Параска Показати IP 23 Серпня 2015 13:55
Дивлячись на мерседеси святителів, моглиб щось і краще поставити.
Кріс Показати IP 25 Серпня 2015 08:48
Ага, за бабло вдавляться))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus