USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

На Волині поменшає працівників Держстату

19 Жовтня 2015 16:30
До оптимізації Головного управління статистики готуються на Волині: сім відділів статистики у районах будуть закриті.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 19 жовтня.

Як розповів начальник Головного управління статистики в області Вадим Науменко, відповідно до наказу виконувача обов’язків голови Держстату від 21 вересня, започатковано процес оптимізації служби статистики України. Так, штатна чисельність Головного управління у Волинській області становитиме, відповідно до наказу, 215 одиниць.

Оскільки за станом на 1 вересня штатна чисельність становила 271 одиницю, відтак 56 одиниць (21% працівників) скоротять. Наказ про впровадження нової структури Держстат видав 28 вересня, затверджено новий штатний розпис Головного управління.

Вивільнені працівники будуть звільнені 7 грудня та вже попереджені про це. Ще один наказ стосується відокремлених підрозділів Головного управління статистики у Волинській області – наразі їх існує 16, а відповідно до наказу закриють 7 підрозділів (будуть закриті відділи статистики в Іваничівському, Локачинському, Турійському, Любомльському, Ратнівському, Камінь-Каширському та Любешівському районах). Остаточне закриття цих відділів здійснять 7 грудня, а функції підрозділів,які закриваються, розподілять таким чином – функції Іваничівського відділу передадуть Нововолинському відділу, Локачинського відділу - Володимир-Волинському відділу, Камінь-Каширського та Турійського відділів – Ковельському управлінню, Любомльського відділу – Шацькому відділу, Ратнівського – Сатровижівському відділу, Любешівського відділу – Маневицькому відділу.

Голова ОДА Володимир Гунчик зауважив, що не розуміє, чому Любомльский відділ переносять у Шацьк, адже в процесі адмінреформи не бачать Шацького району. Вадим Науменко відповів, що у Любомлі більшу частину приміщення вже займає пенсійний фонд району, а передачу йому приміщення повністю почали ще торік. Це є основною причиною переведення відділу у Шацьк. Через віддаленість функції Шацького відділу не можуть передати Ковельському.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Лучанка Показати IP 19 Жовтня 2015 16:59
Шокує перенесення функцій Любомльського відділу до Шацьку!!?це що, спрацювало правило курорту? Не буде кому рибу возити науменко та баранюк?
216 Показати IP 19 Жовтня 2015 17:19
Залишаються цікаві райони!? Старовижівський? Дивно!!
Лариса Показати IP 19 Жовтня 2015 18:14
Чому така агресивна реакція на переведення в Шацьк із Любомля? А те, що шачани їздять у інші райони для того, щоб потрапити в інші служби, нікого не xвилює?
шачани? до Лариса Показати IP 19 Жовтня 2015 19:50
шИчани
Просто так... Показати IP 19 Жовтня 2015 19:54
215 одиниць статистів, на їх утримання щомісяця йде щонайменше 215 тис.грн. І що ж таке корисне щомісяця на Волині треба рахувати, яку статистику вести та яка користь людям від цієї статистики?
Для " просто так" Показати IP 19 Жовтня 2015 21:11
В такому випадку , слід згорнути діяльність всіх державних структур!!! Зокрема, центрів зайнятості, казначейства, управлінь праці( вистачить інспекцій праці) та інших. Дармоїди!!!! Проте ,працівники в цьому не винні, вони ж не самі влаштуватись . Кадрової політики в державі як не було так і нема!
124 Показати IP 20 Жовтня 2015 01:32
а чим займаються санстанція, екологія, споживзахист, транспортна інспекція, агов, ще ж є якісь дармоїди, що ще або реарганізовуються, або НЕ МОЖУТЬ перевіряти? але ж зряплату отримують! кажуть, що маленьку, а чому не шукають чогось ліпшого. та й у кожного вдома сидять голодні бідні ротики.....
1235 Показати IP 20 Жовтня 2015 09:25
вже давно все було вирішено!!! про людей на районному рівні ніхто не думає - все скорочення за рахунок 7 районів - крайніх знайшли! пролюстрували керівництво ГУС ? ДА ЛАМАТИ НЕ БУДУВАТИ! ЦЕ ЛЕГШЕ ВСЬОГО - ЛІКВІДУВАТИ ,А СВЯТА ТРІЦЯ І ДАЛІ КЕРУЄ!!!!!
Галя Показати IP 20 Жовтня 2015 19:29
Чому мовчите? І баранюк через доньку крала в державі, і науменко на ремонтах нагрів руки!! А про людей, простих людей , ніхто не думае! В головному управлінні Е де ятки людей , які спідниці протирать !! Проте скороченням не переймаються!!а райони завжди були цапом відбувайлом!!
читач Показати IP 22 Жовтня 2015 09:00
чим керувались при ліквідації районних відділів? велика таємниця - видно справа не в приміщеннях - це так відмазка- причипили великі до малих! нонсес!!!! любомль до шацька, ратно до вижви і т.п.!!!!ото вже велика триця нареформувала! а їм то що - вони з звіти не збирають . причипили великі до малих! нонсес!!!! Любомль до Шацька, Ратно до вижви і т.п.!!!! вот вам і здобуття майдану!!!!! як завджи все за рахунок районів, а верхушка в шоколаді! гнила система на чолі з регіоналом науменком і його прибічницями - без п'яти хвилин пенсіонеркою грабаровською і "красунею" баранючкою не боїться ніякої люстрації і нікого - у них все законно!!!! г а н ь б а !!!
КОЛЕКТИВ Показати IP 24 Жовтня 2015 16:40
вадиме Юрійовичу, валентино Олександрівно та особливо ліліє Степанівно, якщо ви не поміняєте своє відношення до колективу і до людей в цілому ( бо у нас не кріпосний лад) ваші дні лічені. Три скарги з підписами 67 економістів написані у прокуратуру, на імя Гунчика, та у Данильчука "Народний контроль" і чекають ходу справі .І це вже не пусті балачки повірте!!!
оо Показати IP 25 Жовтня 2015 19:09
i чому керiвництво так зверхньо ставиться до працiвникiв? де эвропейськi норми культури поведiнки, та просто людська поряднiсть? атмосфера феодальних часiв! навiщо повага до особистостей?))) заступники-жiнки вправно) як тi шиi повертають голову куди бажають)) певно потiшаютья процесом!!! але ж не завжди так буде Як писав класик - А суддi ХТО?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus