USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На Волині селяни перекрили дорогу: хочуть повернути Московський патріархат

3 Липня 2019 11:24
У селі Нуйно Каменя-Каширського району люди перекрили дорогу з вимогою повернути Московський патріархат.

Про це дописує на своїй сторінці у фейсбуці волинський атовець Богдан Пташник.

Одну із двох церков, які є в селі Нуйно, хочуть повернути до складу УПЦ МП. Зібралося близько двадцяти людей із плакатами «Допоможіть захистити свободу віросповідання», «Побійтесь гріха».

«Мені жінку в лікарню», – прохають протестуючих.

«Нічого! Постоїте трошки!» – відповіли віряни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
Анонім Показати IP 3 Липня 2019 11:41
Розвал України по територіальній,мовній та релігіозній ознаці -здобуття влади порошенка
! до Анонім Показати IP 3 Липня 2019 13:12
20 людей, підбиои на провокацію. Ну що тут особливого, тим більше що переважна більшість з Нуйно за ПЦУ. Да, і всі розколи йдуть від Раші, і чомусь реалізуються саме зараз.
До журналістів Показати IP 3 Липня 2019 11:47
От нащо Волинські новини розпалюєте релігійну ворожнечу!!! За кожне написане слово будете відповідати! Не безсмертні) Віруючі УПЦ, а не московського чи турецького патріархатів, відстоюють своє право вільно сповідувати чи несповідувати віру. Чому вони зобов'язані зодити в політ.організацію на чолі з політ.діячами, які до Господа і його вчення не мають жодного відношення, чому вони мають там навчитися? Як обдурювати, маніпулювати, проплачувати великі гроші, щоб твої інтереси реалізовувалися, так як тобі хочеться. А може ходити бити жінок, штовхати їх, а ще ж можна погрожувати звільненням з роботи, якщо ти не хочеш думати як усі, чи дітей погрожувати забрати від батьків, які мають свою точку зору, яка не співпадає з партійною. Або захоплювати храми з допомогою болгарки, це ж так їх вчать у пцу/сцу/упц кп/ чи як там їх уже сьогодні назвеш. Ото вже щасливо заживем, як усі такими підлими станемо , або ж будемо рівнятись на атеїстів київського патріархату. Тому й до епіфанія на іменини не приїхали представники помісних церков, а до бл.митр.Онуфрія 10 представників помісних церков на день ангела приїхали. І підтвердили свою єдність спільною євхаристією! Тому дорогий журналісте, слуди й далі брехеі і обману, але знай, що квиток вже на поїзд у вічність виписаний, ось і вагон твій підїздить! А в Європі, коли заходить мова про церкви і релігію україни, завжди говорю людям, що то пцу розкольники, а як подивляться відео захватів, то більшого аргументу у служінні пцу сатані й не треба людям!
Орест до До журналістів Показати IP 4 Липня 2019 22:15
Не московського, а якого? Чому ховатись, щось недоговорювати, шукати виправдань? Логічний ланцюжок простий: онуфрій - гундяєв - ху*ло.
Пильний Показати IP 3 Липня 2019 12:06
А навіщо молитися Москві в Україні, їдьте в Москву і там ваші молитви зразу почують. Схаменіться. Скільки ви будете молитися на ваших вбивць? Маєте свою церкву, українську, свою державу - українську, свою мову - українську. Якщо не подобається, то шукайте собі іншу батьківщину, де вам буде комфортно. За таке перекриття дороги - забрали б у каталашку і впаяли би штраф.
Лучанин до Пильний Показати IP 3 Липня 2019 12:26
Навіщо молитись в Україні на папу римського? - Схоже питання, правда? Але воно таке саме безглузде як і ваш допис. В країні, яка прагне буде демократичною такі вислови - це нонсенс.
1 до Пильний Показати IP 3 Липня 2019 12:46
Сам шукай собі іншу державу!
Сергій до Пильний Показати IP 3 Липня 2019 12:51
А яке право ви маєте розказувати кому і до кого молитись, а ще більше куди їхати?? Скажи краще це мусульманан, католикам або сектантам! Українська церква у нас є (УПЦ), ПЦУ томос отримали з усіма порушеннями і одноосібно від Варфоломія (ціна теж відома, вивчіть питання)- пройшло більше пів року і ніхто з Помісних церков не визнав ні Епіфанія, ні самого утворення ПЦУ! Це просто дитя Порошенка та розкольників, які, до речі розкололися вже і з середини!
123 до Сергій Показати IP 3 Липня 2019 13:13
Який же ви зомбований. Бідна ви людина, тільки злість та ненависть у вас, да ще невігластво.
Сергій до 123 Показати IP 3 Липня 2019 14:53
Де ви знайшли в моєму пості злість і тим більше ненависть??? Просто констатував правду, підтвердіть або спростуйте... А невігластво де ще побачили- правда очі ріже?? Хоча, який сенс вам і таким як ви, щось доказувати-* цього хочуть, ті, хто і розпалював ці ворожнечі (на релігійному, національному і тд грунті) Якщо готові поспілкуватись по питанню історії церкви, духовно-канонічних основах- можу дати особистий телефон, тут, думаю не місце... У Христа багато висловів про це було...Схаменіться люди, де взялося скільки ненависті та злоби- нехай кожен ходить у свій храм, те, що забрано насильно- не може бути святим та благодатним! Храмів позабирали немало, але забрати серця і душі якимись закликами, хай навіть патріотичними- неможливо!!! Поїдьте, чи підіть, у захоплені церкви по неділях- тих, хто плювався, бився, різав замки- там немає, там майже взагалі нікого немає... Бог не в силі, а в правді, а щоб знати правду, треба копнути трохи глибше, часом переступити через свою гордість і *розум! Всім миру.
До не дуже пильного до Пильний Показати IP 3 Липня 2019 12:53
Краще ж туреччині мабуть, так виходить з вашої логіки?
Анонім до Пильний Показати IP 3 Липня 2019 13:01
Почесний патріярх всіх церков філарет заявив що українська церква від томасу НЕ канонична...що створили її обманом його і всих вірян
Місцевий до Пильний Показати IP 4 Липня 2019 02:17
більшість бояться вийти на мітинги бо їх залякали каталашками ,штрафами , так і до фізичної розправи може дійти...
Лучанка Показати IP 3 Липня 2019 12:10
Я все розумію, але то вже занадто.
Урфін Джус Показати IP 3 Липня 2019 12:21
Юрист, екс-начальник ГУ Юстиції Львівщини Ярослав Жукровський коментує: перекриття доріг – це найгірша і не правова форма висловлення незгоди людей з тими чи іншими рішеннями чи діями, яка не повинна застосовуватися. За це передбачена кримінальна відповідальність (ст 279 ККУ).
До так званих фахівц до Урфін Джус Показати IP 3 Липня 2019 12:51
Серйозно! А як у києві проїхати через цей майдан не було змоги, де були тоді ці спеціалісти права?! Треба було також в правовому полі працювати...
! до До так званих фахівц Показати IP 3 Липня 2019 13:14
Після слів "через цей маайдан" все стало зрозуміло. Лахта негодує і хоче московську церкву.
До до! до ! Показати IP 3 Липня 2019 18:15
Люди хочуть жити у правовій державі. А ви не сприймаєте думки іншох, а ніж ваша, що свідчить про комплекси. Мені не подобався цей майдан, а до чого тут москва я не знаю. Не подобався, ще за 5 місяців до цих подій. Просто читати треба документи, які підписати плануєте...мільйони українців на панів працюють! І це мабуть звучить гордо) Чи це якийсь генетичний код рабства? Якщо цього хотіли, такого рівня добробуту, то з розумом не все гаразд!
! до До до! Показати IP 3 Липня 2019 22:13
Ваша злоба і ненависть до України не дають вам навіть побачити тему цієї статті і суть розмови. Ви скрізь намагаєтесь бризгати жовчю. Мені вас шкода, дійсно шкода...
лучанка Показати IP 3 Липня 2019 13:22
Ми хочемо кращого життя в Україні. Напевно люди з Нуйно розуму лишились і потрібно підлікуватись.
! до лучанка Показати IP 3 Липня 2019 14:01
Там таких одиниці, причому провокатори з колишніх партєйних. Загалом в Нуйно розумні, адекватні та мудрі люди.
Україна Показати IP 3 Липня 2019 20:27
Їздячи на "заробітки" в рашу у вас геть міски атрофувалися........ не подобається - лишайтеся в своїй московії там моліться і не вертайтеся
Місцевий до Україна Показати IP 4 Липня 2019 02:14
не забувайте що не до раші їздимо )) нам рукою подати до Білорусії , да й до Ягодина не так вже й далеко ... да й з власного досвіду скажу що більшість укрів їздить підтримувати економіку Польщі ! Саме цікаве бачив своїми очима в Варшаві на новий рік на площі біля сталінської висотки ... жодного поляка ... всі по укр мовлять))
5.45 Показати IP 3 Липня 2019 23:42
Зібралося близько 20 зомбі
Місцевий до 5.45 Показати IP 4 Липня 2019 02:21
а що в україні не свобода віросповідання ? ще трохи і католицькі храми почнете отжимать ?
Волинянин до Місцевий Показати IP 4 Липня 2019 11:01
"Почнете отжимать" ... ? Таке тільки в хворобливій уяві фсб шних попів, а насправді є тільки легітимний перехід в канонічну ПЦУ. Все інше від лукавого.
Анонім до Волинянин Показати IP 4 Липня 2019 14:28
Почесний Патріарх всіх церков Філарет заявив що томос неправильний і ПЦУ від томосу НЕ КАНОНИЧНА а тому це секта
72 Показати IP 4 Липня 2019 09:46
Я одного не розумію : як жити в Україні і ходити молитися до храму тих людей,які без батьків залишили сотні наших маленьких дітей....Якби ваш син чи чоловік не повернувся додому, я б побачила,як би ви хотіли московську церкву... Їдьте в Росію і живіть там , ходіть до їхнього храму......Десь в людей вже зовсім в голові " щось відпало" ... А ви не задавали собі питання,чому в на території Росії немає української церкви ?
мдя Показати IP 4 Липня 2019 13:00
християни - яка вам різниця кому відносити бабло? Моліться дома - питань не буде взагалі. До вашого Бога і так дойде. Навіщо вам посередники?
мдя Показати IP 4 Липня 2019 13:14
Розумію перекриття дороги - як спосіб, коли не перекриєш (не донесеш інфу таким чином) - і хтось помре. чи постраждає. А тут - маразм чистий, який має каратись законом
Патріот Показати IP 4 Липня 2019 14:46
В селі Нуйно живуть розумні свідомі люди.які показали свою позицію,перейшовши в Українську церкву.на відміну від інших сіл сусідів.які бояться один одного,хто що скаже.в нуйні тепер кожен знає своїх горе героїв.які уже увійшли в історію на віка..
Анонім Показати IP 4 Липня 2019 14:49
Мені цікаво,в кого вони вірять і чи вірять вони в Бога.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus