USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині студенти «Університету третього віку» завершили навчальний рік

31 Травня 2015 22:00
Вчитися ніколи не пізно, - так вирішили для себе ковельські студенти «Університету третього віку». Про це повідомляє Телевізійний Центр Ковель.

Пенсіонери обрали для себе один з п'яти напрямків університетської програми. Окрім інформаційних технологій студентів навчають праву та основам медицини. В структурі університету діють також мистецький факультет та фізичної реабілітації.

«10 років вже в університеті. Люблю пізнавати щось нове. Читаю багато з дитинства. Коли підеш на пенсію, відчуваєш, що нікому вже особливо не потрібен. І багато хто втрачає цікавість до життя. Але я — ні: читала, йшла, щось нове дізнавалася. Така я по життю...», - розповідає студентка університету Ніна Столярчук.

«Моя сусідка Зінаїда - прекрасна жінка. Саме вона і покликала мене в університет. Каже: там багато людей, можна розширити коло знайомств, знайти друзів», - ділиться враженнями студентка університету Аліна Закревська.

Саму ідею «вищої школи для пенсіонерів» ковельчани почерпнули в сусідній Польщі. Директор Хелмського осередку допомоги родині Люцина Козачук каже:»Це неправильно, що нам не потрібні ці традиції, що ми можемо жити самими лише новинами. Народ, який не пам'ятає минулого і не має свого, національного колориту - рано чи пізно опиняється на узбіччі суспільного прогресу. Бо кожен повинен пам'ятати своє коріння. А цей університет і дає таке розуміння».

Із завершенням 10-го академічного року навчання студентів університету привітали заступник міського голови Ігор Прокопів, представник благодійного фонду «Патріоти Волині» Павло Самолюк, почесний ректор університету Софія Сагаль.

«Це зробили люди, які подали ідею — це пані Люцина і Антоніна Олексіївна Комісарук. Це зробили наші куратори, і я їм дуже щиро дякую. І дякую всім вам, що ви підтримали, зацікавилися, підказували нам багато років, як саме треба робити? Давали нам мудрі настанови та поради. І наш університет живе...», - каже Софія Сагаль.

Присутні переглянули виставу за мотивами драми Михайла Старицького «Ой, не ходи Грицю та й на вечорниці» у виконанні студентів мистецького факультету університету.

А домашнім завданням на канікулах для студентів університету є відпочинок, аби набратися сил. Щоб з осені знову доводити всім і собі, що життя на пенсії тільки починається!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 1 Червня 2015 00:28
Як туди записатися?
Максик Анатолю Показати IP 1 Червня 2015 08:41
Тебе туди Наталія Семенівна не відпустить- дороге навчання! Сиди вдома і далі бався в інтернеті..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus