USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині в останню путь провели Героя Олександра Галаса

9 Травня 2016 13:13
В останню путь 8-го травня іваничівці провели учасника АТО, майора Олександра Галаса, - інформує БУГ.

Коли розпочалася АТО, він, не роздумуючи, поміняв тихе мирне життя на суворі будні воїна-захисника. Близьким друзям говорив, що не допустить, щоб зброю в руки брали його діти – пішов добровольцем. Служив у 26-ій окремій артилерійській бригаді, воював під Горлівкою.

Це смерть, яка стала наслідком війни. Олександр слабував на серце, після військової служби на сході здоров’я остаточно підірвалося. Товариші кажуть, він ніколи не жалів себе. У своїх неповних 54 роки старався кожен день прожити гідно. Його життєвій енергії міг позаздрити кожен з молодих бійців.

6-го травня на урочистостях, присвячених Дню матері, що проходили у Іваничах, ще встиг привітати матерів, які ждали та дочекалися своїх синів із зони АТО. Ніхто тоді не очікував, що це буде останнє вітальне слово Олександра Галаса. Того ж дня його серце перестало битися.

“Кілька днів тому телефонував, пораділи званню майора… Було ще стільки планів на майбутнє…”, – пише на своїй сторінці у Фейсбук волонтер Валерій Курстак.

Проводжати Олександра прийшли друзі, військовослужбовці, представники влади, волонтери, земляки.

“Він переживав за кожного бійця, за їхні сім’ї і дітей, прагнув максимум докласти сили і чимось допомогти. Він згорів, але своїм вогнем запалив побратимів, товаришів, для яких він став взірцем патріота та борця. Проводжаючи в останню дорогу, хочу всім сказати, щоби брали з нього приклад і вчилися боротися. Хай з Богом спочиває наш товариш і бойовий друг, хай земля йому буде пухом”, – виступив на кладовищі боєць 14-ої ОМБр, капітан Петро Нагайовський.

Доповнив його голова Іваничівської районної організації ветеранів АТО Володимир Рубан:

“Саша в свої неповні 54 роки був схожим на 18-річного хлопця. За один день він міг зустрітися, поспілкуватися з масою людей. Розмовляв з ним буквально за 30 хвилин до того, як перестало битися його серце. У нього було багато планів. Він далі воював, воював тут. Міг телефонувати по 6 разів на день, бо комусь з військових потрібна допомога, називав хлопців своїми дітьми. Говорив, що піде далі служити, бо потрібно міняти бійців.

Сашо, ти - в наших серцях. Герої не вмирають”.

Люди не стримували сліз, коли слово взяла рідна сестра загиблого Світлана, що низько вклонилася перед усіма та висловила щиру вдячність за те, що прийшли розділити горе разом із рідними. Два місяці тому Олександр та Світлана в останню путь провели молодшого брата Сергія…


Похоронили героя з військовими почестями на кладовищі у Іваничах, звідки пішов виконувати свій військовий обов’язок захищати батьківщину. На прощання духовий оркестр зіграв Гімн України, пролунали останні постріли військових на незабутню пам’ять про воїна Олександра Галаса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
зауваження Показати IP 9 Травня 2016 14:25
Так званий день матері це розпустне чужоземне псевдосвято тож шкода вояку що загинув на такому
мама до зауваження Показати IP 9 Травня 2016 16:51
Кожна МАМА заслуговує це свято. І причому тут розпустне чужоземне свято? Це пише людина, яка не поважає свою маму
законнонароджений до мама Показати IP 9 Травня 2016 17:49
Тоді введіть день ТАТА коли ви поважаєте свого ТАТА
рошен Показати IP 9 Травня 2016 15:05
Навязане правлячою клікою святкування так званого дню матері що є лише розпустним чужинським присвятком призвело до заибелі вояки тож шкода його
12345 Показати IP 9 Травня 2016 16:22
до чого тут свято
54321 до 12345 Показати IP 9 Травня 2016 17:18
Спитай у автора статі, коли ти її звичайно читав хоча б наполовину, до чого деталізувати "свято" в Іваничах й рекламувати його на чиїйсь загибелі. Той солдат напевне й не знав про істинне значення цього "свята", бо не вникав у його огидну суть, а просто як патріот хотів влаштувати приємне співвітчизникам. Та опинився не на тому "святі" та не у тому селі по суті його таким "святом" підставили, тож зрозуміло коли б він святкував чи то Хеллоуін чи то Великодень такого з ним не трапилося б, й він знову б приносив користь державі
Толян Показати IP 9 Травня 2016 18:22
коментар було видалено
ааа Показати IP 9 Травня 2016 20:28
як шкода що стільки мудаків в коментах. слава герою
ЗУПИНІТЬ ВІЙНУ Показати IP 9 Травня 2016 20:49
в Україні горе- політики цілого світу !!! Співчуваю родині. Царство небесне спочилому Олександру Галасу. Біль і жаль мені, як матері, як жінці , що таке пекло в Україні - неньці... Горе-політики і в Україні і в Росії , які цю дурну війну розпочали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus