USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині відкрили перший в області інклюзивно-ресурсний центр

6 Березня 2018 21:29
6 лютого у Володимирі-Волинському урочисто відкрили інклюзивно-ресурсний центр. Вперше про створення подібного центру у місті заговорили батьки дітей з особливими потребами близько 2,5 років тому. Нарешті, розповідають вони, мрія втілилася в життя, пише БУГ.

“Сьогодні дуже радісний день. Подібний центр – це мрія ГО “Берег надії”. До нас в організацію прийшли маленькі діти. Через це і постало питання створення реабілітаційного центру. Їхні очі просто не давали нам опускати руки. І зараз ці діти тут. В нашій організації є і старші дітки. Створити подібне місце для їхнього перебування і розвитку – це наша чергова задача. Боротьба за центр розпочалася у серпні 2015-го. Це був довгий шлях і доволі складний. Дуже довго шукали керівника. Проте тепер я можу зі спокійною душею зайнятися громадською організацією, бо знаю, що Олена Токарєва – це людина, яка знаходиться на своєму місці. Я з радістю залишаю їй свою дитину”, – розповіла голова ГО “Берег надії”, одна з ініціаторок створення подібного центру у місті Олена Кандиба.
Інклюзивно-ресурсний центр знаходиться у приміщенні міського управління освіти. Тут для його функціонування було виділено 150 кв.метрів. Ремонтні роботи у кімнатах вдалося зробити приблизно за півріччя. Провели і конкурс спеціалістів. Сьогодні у центрі працює 4 фахівці. Це поки що мало, зазначає директор установи Олена Токарєва. Так, наприклад, не вистачає реабілітолога.

“Про такий центр мріяла дуже давно. Не вийшло його зробити у Нововолинську. А тут якось все почало виходити швидко. Я знаю, що раніше батьки довгий час до цього йшли, пояснювали владі, що подібний заклад – це необхідність. У серпні ми зареєстрували реабілітаційний центр. Потім перереєстровували його в інклюзивно-ресурсний центр. За положенням в інклюзивно-ресурсному центрі має працювати 12 спеціалістів”, – поділилася директор центру Олена Токарєва.

Нагадаємо, Тетяна Токарєва раніше розповідала “БУГу” про можливості для діток, який відкриє реабілітаційний центр.

Можливість перерізати срічку випала одній з вихованок центру.
На урочистий захід завітали батьки з дітьми, міський голова Петро Саганюк і його заступники, народний депутат України Ігор Гузь з командою. Як зазначив Петро Саганюк, у планах розширювати установу.

“Є більше 60-ти заявок від сімей. Це багато, тому треба центр розширювати. Ми розглядаємо можливість віддати центру і інші приміщення у будівлі. Я впевнений, що депутатський корпус виділить ще кошти для потреб діток”, – сказав міський голова Петро Саганюк.
Для того щоб центр запрацював, було виділено кошти з місцевого бюджету. Надійшли гроші і з державного бюджету завдяки сприянню народного депутата Ігоря Гузя – майже 200 тисяч гривень.

“Коли я минулого разу сюди приїжджав, приміщення ще не було відремонтоване. На прохання пані Олени ми змогли спрямувати необхідні кошти. Є перспективи розбудови центру. Можливо, у майбутньому ми побудуємо у дворі майданчик для діток. Мрія багатьох втілилася, але не потрібно зупинятися. Треба йти далі”, – зазначив Ігор Гузь.
Інклюзивно-ресурсний центр у Володимирі-Волинському – це, перш за все, заслуга батьків, які йшли до цілі, не опускаючи рук, а також – вдало підібраного керівника, який живе своєю справою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus