USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На Волині відзначили 365-ту річницю Берестецької битви

3 Липня 2016 08:00
Історичний калейдоскоп організували до 365-ї річниці Берестецької битви у Торчинському музеї.

Про це повідомляють на сайті Музейний простір Волині.

У Торчинському народному історичному музеї імені Г. О. Гуртового відбувся історичний калейдоскоп «Берестечко: наша пам'ять, наша слава».

Уже сама назва дала зрозуміти присутнім, що у вихорі історичних подій вирізнятиметься одна – битва під Берестечком, яка стала для українців символом незгасного прагнення волелюбного українського народу до своєї національної свободи і незалежності. Для участі у ньому запросили читачів бібліотек Усичів та Торчину (філія для дорослих).

Екскурсовод зробила історичний екскурс про події цієї грізної січі 1651 року. Присутні також переглянули відео про Берестецьку битву. Це стало підготовчим етапом для другої частини заходу – історичного турніру.

Так, створили дві команди. Одна з яких, під назвою «Характерники», складалась з дітей Торчина, а команда «Патріоти» об’єднала читачів з Усичів. Для них підготували завдання, які стосувались відповідної теми.

Розпочався турнір з конкурсу «Розминка», під час якого учасники давали відповіді на поставлені запитання, пов’язані з місцем битви, кількістю воюючих сторін, знаних осіб, ходом подій Берестецької битви. Також конкурсанти розгадували кросворд, ключовим словом якого було «Берестечко». Ще одним конкурсом був літературний. Для цього команди отримали вірші, в яких описані берестецькі події, героїзм та козацька звитяга. У них були пропущені слова, до яких учасники підбирали підготовлені відповідники. Найцікавішим став четвертий конкурс, у якому за допомогою пазлів потрібно було відтворити картину волинського художника Володимира Жупанюка «Покрова Пресвятої Богородиці».

Усі присутні залишились задоволені, адже дізнались про одну з героїчних сторінок в історії нашого народу та весело провели час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus