USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вшанували жертв Волинської трагедії

12 Липня 2014 13:15
Поминальне богослужіння з вшанування жертв Волинської трагедії відбулося у селі Скірце Горохівського району, - інформують у прес-службі Волинської ОДА.

Для пошанування пам’яті жертв зібралися понад сотня громадян України та Польщі. До спільної молитви також приєдналися голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт, Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвин, Віце-консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

На старовинному римо-католицькому цвинтарі, де у 1943 році спалили польський костьол, єпископ, керівник Луцької дієцезії Римо-католицької церкви в Україні Віталій Скоморовський відслужив поминальну літургію.

Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні Генрик Літвин подякував усім, хто прийшов помолитися за загиблих. “Сьогодні ми - разом. Україна і Польща нині - добрі сусіди, однак пам'ять тих страшних років мусить зберегтися, як пересторога для наших нащадків”, - наголосив Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Польща в Україні.

Своєю чергою, голова Волинської облдержадміністрації Григорій Пустовіт сказав, що це - наша спільна трагедія, допустити такого у майбутньому не можна. Ця пам’ять вчить нас любити й шанувати ближнього. Польський народ є другом України. І сьогодні, ми як ніколи, у непростий для держави час, відчуваємо підтримку братнього польського народу".

Після поминального богослужіння відбулося покладання квітів до пам’ятного знака загиблим.

Пізніше голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт поклав квіти до пам’ятного знака загиблим українцям у селі Красний Сад Горохівського району.

До слова, у неділю, 13 липня, о 10 годині у Луцьку, в римсько-католицькому кафедральному соборі Святих Петра і Павла відбудеться поминальне богослужіння з вшанування пам’яті жертв Волинської трагедії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хм Показати IP 12 Липня 2014 13:45
Тре було Царьова на Валинскую рєзню привезти)) ЖАРТУЮ)
Володимир Показати IP 12 Липня 2014 16:47
Треба не забувати, що ту страшну різню поляків започаткували бандерівці на Волині, а "відплатила" АК не лише на Волині, а ще страшніше на Холмщині
він до Володимир Показати IP 12 Липня 2014 19:05
коментар було видалено
Волинянин до Володимир Показати IP 13 Липня 2014 07:44
Слід знати, а не забувати. Акцію проти українців перші почали поляки в українських селах Волині на Різдво 1943 р. Через пів-року, на "Петра і Павла" українці почали відплатну акцію. Така сумна правда.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus