USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині вирощують гарбузи як альтернативу «дешевій» картоплі

14 Вересня 2016 11:35
Однією із найприбутковіших справ у селі Хворостів, що на Любомльщині, є вирощування гарбузів, - інформує КОРДОН.

Цьогоріч хороший врожай гарбузів на Волині загалом. А у Хворостові як не город, то чи не кожен двір вщент встелений різними сортами цього овоча. Масово вирощувати цю культуру тут почали тоді, коли картопля порівняно впала в ціні. Тож безробітні селяни взялися заробляти іншою справою – розведенням та продажем гарбузів.

Крім продажу, місцеві господарі використовують їх, як правило, для згодовування худобі, свиням і домашній птиці. До того ж, в українців з цієї культури прийнято готувати кашу. Та й завжди знайдуться охочі поласувати смаженим насінням.

Зібравши з поля весь урожай, хворостівці сім’ями приступають до обробки гарбузів аж до зимових свят. Вибране насіння висипають на піч сушити, а пізніше несуть на продаж, ну а відходи – на корм худобі. Продають або на базарі, або здають оптовикам, чи навіть за кордон везуть.

“Оптова ціна за 1 кг минулого року коливалася від 40 до 60 грн, – розповідає один з пересічних господарів. – Деякі жителі за сезон торгівлею зерен заробляли тисячі гривень. Хтось і до 30 тисяч міг взяти. А як воно цьогоріч буде ще не знаємо. Сподіваємося не прогадати на товарі”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
гарбузки Показати IP 14 Вересня 2016 12:27
класний заробіток,ще вигідно квасолю садити,добре поле виробляє
Селяни Показати IP 14 Вересня 2016 12:28
І субсидії оформимо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus