USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині за вересень COVID-19 виявили у понад 50 учнів та 140 працівників шкіл

29 Вересня 2020 10:37
За минулий тиждень кількість хворих на COVID-19 на Волині збільшилася на 44 % проти попереднього, приріст якого становив 24%.

Про це повідомила головний державний санітарний лікар у Волинській області Наталія Янко під час засідання регіональної комісії ТЕБ та НС, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

«За минулий тиждень кількість нових випадків захворювання становить 839 проти попередніх 583. Це можна пояснити тим, що до організованих колективів повернулися діти, відбувалися масові заходи, а також люди перестали дотримуватися карантинних вимог у громадських місцях. Таким чином, ми спостерігаємо приріст нових інфікованих», – вважає Наталія Янко.

Від початку навчального року захворіли 140 працівників шкіл та 55 учнів. У всіх районах Волині окрім Старовижівського зареєстрували випадки захворювання на COVID-19 у працівників закладів освіти та у їхніх вихованців.

Найбільша кількість захворювання серед учнів у Луцьку, Володимир-Волинському та Луцькому районах. Серед персоналу – у місті Луцьк, Нововолинському та Любешівському районах. На самоізоляції знаходиться 4 тисячі учнів і понад 440 працівників шкіл.

Нагадаємо, загальна кількість захворілих у області від початку пандемії становить 8 тисяч осіб, з них 5 тисяч осіб одужало. Понад 11 % інфікованих – медичні працівники.

У Волинській області методом ПЛР обстежили майже 50 тисяч осіб, з них у приватних лабораторіях близько 3 тисячі. Методом ІФА обстежили біля 53 тисяч волинян.

За словами, т.в.о. начальника управління охорони здоров’я ОДА Людмили Тимощук, про важкий перебіг коронавірусної хвороби говорить те, що на стаціонарному лікуванні перебувало близько 6 тисяч волинян. Крім того, на сьогодні стаціонарно лікуються 518 людей. Тому збільшили кількість ліжок у лікарнях на 100 одиниць. До слова, загальна кількість ліжок становить 1058. Нагадаємо, що на початку пандемії у області налічувалося лише 200 ліжок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дану Показати IP 29 Вересня 2020 12:22
Люди як раніше не дотримувалися карантинних вимог, так і далі не дотримуються і дотримуватися не будуть. Нашим людям поки на голову щось не впаде, то нічого не дійде - це доконаний факт. А збільшення захворюваності в рази, а не так як пишуть, зумовлено сприятливими погодніми умовами та абсолютною відсутністю контролю за карантинним режимом. Давайте для прикладу хоча б візьмемо громадський транспорт, де в більшості маска на підборідді, хоча має закривати не тільки рота, а й ніс. Відповідно інша частина порядних людей, які правильно носять маску наражаються на небезпеку не менше ніж ті що її взагалі не вдягають, а може й ще більше, бо маска накопичує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus