USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині зафіксовано сім випадків хвороби Лайма, серед недужих – дворічний малюк

23 Червня 2023 08:43
Від початку року на Волині зареєстрували сім випадків хвороби Лайма від укусів кліщів. Торік у цей же період було четверо недужих.

Про це повідомила гендиректорка Волинського Центру контролю та профілактики хвороб Наталія Янко.

Як повідомили в Рожищенській міській раді, один із останніх випадків хвороби зафіксували 21 червня. Після укусу кліща хворобу Лайма виявили у дворічної дитини.

Під час епідрозслідування було встановлено, що кліщ на дитину потрапив на прилісовій території, що належить до сіл Єлизаветин, Носачевичі. Це свідчить про наявність збудника в природному середовищі та становить епідемічну небезпеку для населення в цих зонах.

Зі слів Наталії Янко, 35% волинських кліщів, яких зняли з людей чи взяли на дослідження з природного середовища, були заражені збудником хвороби Лайма. Як додала епідеміологиня, небезпека зараження від укусів кліщів зростає у літній період, пік її припадає на липень-серпень.

Щоб убезпечити людей і зменшити число недужих від укусів кліщів, у Волинському обласному центрі контролю та профілактики хвороб радять органам місцевого самоврядування проводити спеціальні обробки у парках та відпочинкових зонах. Наразі такі роботи було проведено лише у Центральному парку Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus