USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.95

На Волині затримали лучан, які вночі різали дуби

4 Квітня 2017 19:29
Працівники мобільної рейдової групи державного підприємства «Ківерцівське лісове господарство» спільно з лісовою охороною Боголюбського лісництва затримали осіб, які зрізали сім дубів, повідомили у прес-службі ВОУЛМГ.

У 45 кварталі Боголюбського лісництва працювала електропилка (це означає, пояснюють лісники, що крадії лісу – «з досвідом» і вміють «працювати по-тихому»). Рейдова бригада вирушила туди. Порушники, побачивши «Дастер», стали втікати. Лісоохоронці бачили, як з лісу виїзджав автомобіль марки «Форд Транзит», тож рухалися слідом. Зупинили їх серед поля між селами Мартинівка Луцького та Дубова Корчма Горохівського районів. У машині не було доказів здійснення самовільної рубки лісу. Водій запевняв, що узагалі не виїжджав з лісового масиву.

Тим часом лісничий і помічник лісничого Боголюбського лісництва поїхали на місце, де було виявлено самовільну рубку. Там затримали іще одного чоловіка. Очевидно, він не орієнтувався на місцевості, тож не зміг вчасно втекти.

Був із ними іще третій чоловік. Але, мабуть, «досвідчений», тож йому «колеги доручили» втікати із пилками. Зважаючи на те, що в лісі він орієнтується добре, лісовій охороні не вдалося наздогнати цього лісопорушника.

У результаті зафіксовано факт крадіжки 7 дубів на загальну суму збитків – 82 тис. грн. Очевидно, лісопорушники готували «товар», щоб до ранку вивезти з лісу.

Лісова охорона повідомила про цей факт поліцію, адже за такі збитки вже передбачена кримінальна відповідальність.

Автомобіль лісопорушників забрали на штрафплощадку. Троє затриманих осіб, а це жителі Луцька, також нині перебувають у відділку поліції. Цінну деревину секвестровано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus