USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині завершується найскладніша за усі роки посівна

6 Травня 2022 23:25
На Волині завершується весняна посівна. Вона – найважча за усі роки, бо відбувається у воєнний час, з повітряними тривогами та комендантською годиною, розповів Суспільному начальник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко.

Аграрії нині працюють над тим, щоб засіяними були якнайбільше ділянок.

Волинські фермери вже посіяли ярі зернові, нині сіють кукурудзу та сою. «Посіяно буде більше, як минулі роки. Продовжується посів сої, понад 50% посіяно. Посадка картоплі майже 70%. По овочевій групі теж проводиться посадка. Посівна зміщена орієнтовно на тиждень у термінах, але погодні умови тим сприяють, що достатньо вологи», – зазначив головний аграрій області.
Суспільне побувало на полях неподалік села Личани. Там нині працює сільськогосподарська техніка одного з волинських фермерських господарств. Працівники сіють сою, каже механізатор Богдан Жакун.

«Все переживаєш, щоб продукт був, щоб недарма воно було. Кричить повітряна тривога, а що зробимо, мусимо, сіємо і все», – каже механізатор.
Через погодні умови посівну почали пізніше, каже фермер Павло Давидюк. Щороку обробляють три тисячі гектарів землі. Зараз більшу половину – уже засіяли.

«Сої планується 700 гектарів, уже посіяли 400. Плануємо завершити за два, три дні. Посівну. Почали трішки пізніше, бо земля ще не прогрілася. Озимих зернових у нас збільшилося, на 150 гектарів збільшилося сої і на 50 гектарів кукурудзи», – розповів фермер.
Чоловік додає: пального нині вистачає, його закупили ще до війни. А от з реалізацією зерна – проблема. «Порти наші під окупацією і змоги експортувати немає. Ми маємо великі перехідні запаси зернових, їх ми не можемо реалізувати, а найближчим часом почнуться нові жнива і не буди куди складати новий урожай», – каже фермер.

Триває посівна також у селах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus