USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині збирають пряжу для солдатських шкарпеток

29 Грудня 2015 08:16
Придбай моток пряжі для солдатських шкарпеток - з таким проханням звертаються до небайдужих волинян у Володимирі-Волинському. Місцева мешканка, колишня вчителька Лідія Хомівна уже не перший місяць плете для наших захисників теплі шкарпетки. Відтак, жінці не буде зайвою пряжа. Про це інформує Слово Волині.

До слова, на день Святого Миколая 93 пари шкарпеток, сплетених дбайливими руками мешканки міста Лідії Тимчишиної, доставили на схід бійцям 14-ї ОМБр волонтери Роман Мартинюк та Ігор Деркач.

Іван, офіцер у відставці, забираючи пакунки, розповів, що ці подарунки та й багато чого іншого планувалося відвезти до Донецької області. Там, поблизу відомої на всю Україну Мар’їнки, наші солдати несуть бойову службу. Аби хлопці почувались далеко від рідного міста тепло і по-домашньому комфортно, Лідія Хомівна плела шкарпетки більше чотирьох місяців. Вона шкодує лише, що не досягла до сотні, але тішиться, що добрий Миколайчик мав із чим завітати до солдатів.

Свого ремесла колишня вчителька полишати не збирається, знає, що такі речі швидко зношуються. Уже після відправлення посилки воно сплела ще чотири нових пари. Тож, якщо хтось може допомогти жінці пряжею, то нехай приносить її у кабінет 16 міськради, Юлії Пашковій, а невтомна в’язальниця знову перетворить нитки на теплі шкарпетки. Сюди ж можна приносити і виплетені вами самими шкарпетки чи теплі безрукавки для солдатів.

Часом люди розпускають вовняні речі, що вже були в вжитку, однак працювати з такими нитками важко, часто вони мають багато вузлів, легко рвуться, бувають пошкоджені міллю. У фронтових берцях такі шкарпетки протираються за кілька годин.

То ж звичайно, краще, використовувати нові нитки. Найбільше підходить пряжа, що включає по половині вовни та акрилу, на ринку, що біля автостанції такий моток коштує гривень 60 гривень. Зі слів Лідії Хомівни, на пару шкарпеток у неї йде трішки менше мотка, але двох на три пари не вистачає. Старенька вчителька просить володимир-волинців, громадських організацій допомогти їй з придбанням нової пряжі, вона вдячна продавцю пані Марії, котра, робить їй знижку на солдатський товар. Жінка розповідає, як зворушив її днями знайомий чоловік, який, зустрівшись на вулиці, дав їй 200 гривень, сказавши: «Це на шкарпетки для солдатиків».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus