USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На волинські дороги планують виділити в 2,5 раза менше, ніж торік

9 Лютого 2021 15:16
Видатки на ремонт доріг з державного бюджету у 2021 році суттєво скоротять, порівняно з минулим роком. Згідно з попередньою інформацією, Волинь отримає близько 600 мільйонів гривень на ремонт автошляхів. Ця сума в 2,5 раза менша, ніж було виділено в 2020 році.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, йдеться на сайті облради.

Зі слів керівника Служби автомобільних доріг області Анатолія Посполітака, наразі Державне агентство автомобільних доріг України розробляє постанову Кабміну, якою буде визначено перелік об’єктів, що ремонтуватимуться коштом держбюджету на загальну суму 24 млрд гривень. Він також зауважив, що торік ця сума була в рази більша і становила 80 млрд гривень.

«Згідно з нашими даними, на нашу область із цієї суми буде виділено 600 тисяч гривень. Минулого року ми використали 1,5 млрд гривень. Варто зауважити, що ми сьогодні більше націлені на міжнародні та національні автошляхи. Виготовлення кожного проєкту ремонту дороги займає у нашої служби дуже багато часу, адже нам необхідно отримати велику кількість погоджень Укравтодору», - зауважив він.

Пришвидшити цей процес під силу органам місцевого самоврядування, на території яких є проблемні автошляхи.

«Ми дуже просили, аби замовниками на виготовлення проєктно-кошторисної документації ремонту доріг виступали територіальні громади. Тоді нам не доведеться здійснювати погодження реконструкції дорожньої одежі, що затягує процес на місяці. Проведення тендерів - це теж болюча тема, і це також гальмує ремонтні роботи», - нарікає він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
@ Показати IP 9 Лютого 2021 17:59
велике крадівництво ! украли усе в минулому році.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus