USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Європу обрушилися сильні зливи і урагани, серед загиблих є діти. Відео

20 Серпня 2022 11:52
Внаслідок потужних ураганів, що пронеслися по регіонах центральної і південної Європи, загинули 12 осіб.

Шторм і ураган прийшли на європейський континент слідом за аномальною спекою і посухою, що тривала кілька тижнів, повідомляє УНІАН з посиланням на ВВС.

За останніми даними, сильний шторм забрав життя щонайменше трьох дітей. Жертвами ураганів стали жителі Італії та Австрії, а також французького острова Корсика. В основному смертельні випадки пов’язані з падінням дерев.

На Корсиці пориви вітру, що досягали швидкості 224 км/год, вирвали з коренем дерева, пошкодили пересувні будинки-фругони і зруйнували наметові стоянки. Місцева влада повідомила про смерть 13-річної дівчинки – її вбило деревом, що впало на територію кемпінгу.

В результаті падіння дерева на Корсиці загинув 46-річний чоловік. Ще одна жінка померла після того, як в її машину врізався дах пляжного будиночка, зірваний вітром. Ще один чоловік і жінка загинули, перебуваючи в морі, в цілому 20 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Через ризик погіршення ситуації майже 13 тис. осіб були евакуйовані з наметових містечок, проте в п’ятницю вранці місцева влада заявила, що ніч пройшла відносно спокійно.
Місцеві жителі розповіли, що шторм і ураган застали їх зненацька: ніяких попереджень від влади не надходило.

Читати ще: Корсику накрив потужний ураган: близько 45 тисяч осель без світла, є жертви

«Ми ніколи не бачили настільки сильних ураганів, як цей, можна подумати, що це тропічний шторм», – розповів власник ресторану на Корсиці Седрік Белл.

В Австрії деревами, що впали, вбило двох дівчаток, чотирьох і восьми років. Інцидент стався в південному регіоні Каринтія. Мер регіону заявив, що постраждала від урагану територія схожа на поле бою.

В Італії чоловік і жінка стали жертвами повалених дерев в регіоні Тоскана. Сильні вітри пронеслися через Венецію, зриваючи парасольки з місцевих кафе на площі Святого Марка і збиваючи цегляну кладку з дзвіниці собору.

В результаті урагану постраждали морські курорти в Тоскані і на півночі Лігурії. Регіональний лідер Тоскани Еудженіо Джані опублікував відео, на якому видно, як колесо огляду виходить з-під контролю через сильний вітер в Пьомбіно.
Додамо, в Італії (Тоскана) через потужний буревій 18 серпня загинуло щонайменше двоє людей.


В Іспанії як і раніше не стихають лісові пожежі: зупинити загоряння, що спалахнули в результаті аномальної спеки, не можуть навіть проливні дощі.

За цей рік Іспанія постраждала від 400 лісових пожеж через високу температуру і тривалі посушливі періоди, що спустошили понад 280 тис.гектарів землі – в три рази більше, ніж у 2021 році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus