USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На губернатора Волині «сватають» Башкаленка

24 Лютого 2010 17:13
Журналісти з\'ясували, хто прийде на заміну чинним керівникам областей.
Після інавгурації новообраний президент Віктор Янукович отримає право змінити усіх губернаторів. Імена претендентів на посади керівників практично всіх областей вже визначені.
Перелік людей, які прийдуть на заміну чинним главам обласних адміністрацій, публікує сайт ТСН з посиланням на газету «Дело».
Так, за даними видання, на посаду губернатора Житомирщини претендуватимуть або народний депутат, керівник штабу Януковича в Житомирській області Микола Присяжнюк, або також нардеп, екс-міністр агрополітики Сергій Рижук. Водночас, звернули увагу журналісти, якщо врахувати, що 20 січня Рижуку виповнилося 60 років (граничний вік для призначення на держпосади), можна не сумніватися, що Присяжнюк поза конкуренцією.
Отримати Дніпропетровську область може «регіонал» Олександр Вілкул, який також управляв виборчим штабом під час президентських перегонів. За словами керівника публічної кампанії в області, нардепа Олега Царева, окрім Вілкула, претендувати на посаду може екс-губернатор Володимир Яцуба.
Навряд чи збереже своє крісло чинний губернатор Миколаївщини Олексій Гаркуша. Як зазначив депутат Миколаївської міськради Олександр Омельчук, є троє головних претендентів на посаду губернатора - керівник публічної виборчої кампанії і народний депутат Микола Круглов, мер Миколаєва Володимир Чайка і народний депутат України II і V скликань Сергій Майборода. В той же час варто зазначити, що Чайка вже не підходить за віком, а позиції Круглова, за даними джерел «Дела», сильніші, ніж у Майбороди.
Безальтернативний кандидат на посаду голови Волинської області – керівник місцевого штабу Віктора Януковича Олександр Башкаленко.
Дуже високі шанси обійняти губернаторське крісло в Рівненській області має колишній нардеп Василь Берташ, який також керував штабом новообраного глави держави. За словами одного з представників БЮТ в місцевій облраді, Берташу може скласти конкуренцію тільки народний депутат від Партії регіонів Павло Сулковський. У випадку ж, якщо Партія регіонів створить коаліцію з Блоком Литвина, на посаду глави Рівненщини зможуть також претендувати «литвинівці» Юрій Благодір (чинний заступник губернатора) і народний депутат з Блоку Литвина Микола Шершун.
На Харківщині значні шанси очолити область має, за даними журналістів, «регіонал» Дмитро Шенцев, на Запоріжжі – Борис Петров. Останній вже запевнив, що, якщо до нього надійде така пропозиція, він не відмовиться.
На крісло Сумського губернатора серед інших претендує Юрій Чмирь. Це депутат від Партії регіонів V скликання, який проводив останню виборчу кампанію Януковича в регіоні на посаді керівника штабу.
Серед несподіваних призначень може стати рішення Віктора Януковича віддати посаду губернатора Вінницької області нардепові Владиславу Лук\'янову. Про таке кадрове рішення вже не раз писала місцева преса. Сам Лук\'янов в коментарі ЗМІ не спростовував ці припущення, але водночас уточнив, що говорити про призначення поки рано і назвав інформацію перебільшеною. «Спочатку слід дочекатися першого етапу - інавгурації, відставки уряду і формування нового Кабміну», - порадив Лук\'янов.
Серед несподіваних призначень може бути також повернення глави Секретаріату президента Віри Ульянченко в крісло керівника Київської області. Також, за даними ЗМІ, висока ймовірність того, що колишній глава президентської канцелярії Віктор Балога отримає посаду губернатора Закарпаття.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
qwerty Показати IP 24 Лютого 2010 17:35
оригінал публікації на сайті дела там цікава кртинка з губернаторами подивіться де буде наш Романюк http://delo.ua/vlast/politika/janukovich-uzhe-nashel-novyh-gubernatorov-137733/#comments
Федір Вікторович Показати IP 24 Лютого 2010 17:37
"Безальтернативний кандидат" да аж соромно за Волинь якщо вже таким як Башкаленко нема альтернативи...
SАVA Показати IP 24 Лютого 2010 17:39
Виявляється все просто як тільки ти програєш виборчу компанію то зразу на спокуту гріхів тебе ставлять губернатором.
Параска Показати IP 24 Лютого 2010 17:42
Ульотна область за що нам таке Шиба Грицюк тепер Башкаленко, я так розумію скоро і Параска приїде...
Владислав Показати IP 24 Лютого 2010 17:53
Так це ж прекрасно в Башкаленка реально купити посаду. Цікаво тільки чи не забагато захоче, ох давно планував якесь управління очолити а може якусь дальню РДА. ладно йду бабло збирати.
Уважний Показати IP 24 Лютого 2010 18:04
дивно я думав більш реальні шанси були в Горбатюка і більш досвідчений,і з незіпсованою репутацією і команду має. цікаво за яким принципом здійснювали вибір? Невже Башці вдалось когось підмазати?
АП Показати IP 24 Лютого 2010 19:30
А буде Борис Петрович!
депутат Показати IP 25 Лютого 2010 08:03
Остання достовірна інформація; буде Француз.
qwerty Показати IP 25 Лютого 2010 09:31
1) да якщо поставлять Башкаленка то про про часи Француза буду згадувати як про прекрасні... 2) Климчука врядчи поставлять ходятьслуги що він з чаркою трохи того...
Ivan C. Показати IP 25 Лютого 2010 09:43
А яка різниця буде Романюк чи Башкаленко??? Да Романюк складає враження господарника хоча, що за цей час зробив в області? А нічого прогресивного…. Що Башкаленко зробив в партії очоливши її??? Теж нічого ще й дав мінус… Обидва думають про свої бізнес інтереси. Чи щось зроблять дані кандидатури для підтримки іміджу Президента? Ні Романюк це вже показав коли підчас виборчої компанії треба було рвати за Ющенка він сховав голову в пісок… Аналогічно поводив себе і пан Башкаленко. А зараз коли він стане губернатором і пробютівська облрада прижме його бізнес то здасть він Яника з потрахами
Марта Показати IP 25 Лютого 2010 09:50
А чому всі такі впевнені що Борис Петрович це хороший ґазда? Не порівнюйте часи Кучми і сьогоднішні. Да здається що тоді він нормально керував Волиню хоча пригадайте як він пішов, і доречі подивіться як працює його блок в Облраді якщо він таких людей поприводив то думаєте він кращий?
Петро Показати IP 25 Лютого 2010 10:13
Знаєте в цій ситуації досить мало справжніх кандидатур які могли б бути ефективними губернаторами. Бо робить роботу в області не губернатор а його команда!!! От давайте проаналізуємо: 1)Губернатори - Башкаленко,Француз, - команда відсутня, поганий імідж запрограмований відразу провал. 2) Губернатори - Романюк, Заремба, Дмитрук, Бондар - старі «перевірені» кадри, стабільні які як сиділи так і будуть сидіти і пересидять всіх. (персонажі свадьба в Малиновці) правда толку для Президента від них вибачте як з козла молока 3) Губернатори - Горбатюк, Климчук - є свої плюси але є і мінуси в першого є команда але є ворог Башкаленко який змусить Київ у випадку губернаторства Горбатюка впхнути в ОДА своїх людей які і завалять роботу та імідж Горбатюка в другого є величезний досвід підкилимних ігр, та підтримка в Києві але команда вже розформована а ті що збереглись це Кривицькі, Дмитруки, Заремби і.т.п 4) Губернатор – Смітюх (або хтось з родини Смітюхів) – чисто бізнес кланові інтереси. 5) Кілька київських персон Х – знову ж таки проблема команди!!!
123 Показати IP 25 Лютого 2010 10:19
Що ви тут за базар розводите що читати не вмієте "безальтернативний" і крапка.
хурман Показати IP 25 Лютого 2010 12:58
У коня запитали: - Що краще віз чи сани? - І то погань, і то погань.
До 123 Показати IP 25 Лютого 2010 13:20
Мало що можна сказати! На сараї можна написати "..." - по-твоєму, в сараї він після цього з'явиться? :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus