USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На «Ягодині» затримали українку з підробленим чеським паспортом

26 Листопада 2010 14:55
У міжнародному пункті пропуску «Ягодин-авто» громадянка України, в’їжджаючи в Україну, надала для прикордонного контролю підроблений паспорт громадянки Чехії.
Прикордонники відразу виявили повну заміну інформаційної сторінки паспорта з установчими даними та фотокарткою, яка була виконана кустарним методом на лазерному принтері. Про це повідомили у прес-службі Луцького прикордонного загону.
До речі, робота була зроблена досить вдало, але все було розраховано на непрофесійне та неозброєне око.
Зі слів 27-річної затриманої, вона з метою працевлаштування в травні цього року виїхала в Німеччину за своїм паспортом громадянки України для закордонних поїздок.
Під час перебування у Берліні невідомі особи викрали її сумочку разом з документами. Невдовзі невідомий чоловік запропонував за винагороду 4500 євро виготовити паспорт громадянки Чеської Республіки, на що вона погодилась та передала свої фотокартки.
Як діяти законно в цій ситуації – вона не знала.
Щодо громадянки України порушено кримінальну справу за статтею 358 ч. 3 Кримінального кодексу України «використання завідомо підробленого документа», яка передбачає штраф до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або арешт на термін до 6 місяців, або обмеження волі на термін до 2 років.
Міру покарання визначить суд.
Довідково:
Кожен громадянин України, який перебуває за кордоном, у разі втрати документів, повинен звернутись в посольство або консульську установу України в країні перебування та отримати свідоцтво на повернення, яке дає право перетину кордону встановленим порядком.
Надалі за місцем проживання потрібно звернутись в органи внутрішніх справ для отримання нового паспорта для закордонних поїздок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Друкар Показати IP 26 Листопада 2010 18:47
Нормальні розцінки на кольоровий лазерний друк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus