USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На луцьких очисних спорудах – до 340 тисяч тон мулу

17 Вересня 2009 09:46

Головний еколог Луцька Борис Сорока зауважив, що на луцьких водоочисних спорудах знаходиться 320-340 тисяч тон мулу. Тому потрібно проводити реконструкцію очисних споруд. Про це 17 вересня йшлося під час засідання луцького міськвиконкому, – інформує репортер «Волинських Новин».
Також, розповідаючи про роботу відділу екології Луцькради, заступник луцького градоначальника розповів і про плани на майбутнє та проблеми цієї сфери. Першочерговим завданням є поліпшення стану атмосферного повітря у місті. Зокрема, в обласному центрі Волині знаходиться 53 промислових підприємства, що активно забруднюють повітря, а 907 організацій сплачують екологічний збір за шкідливі викиди.
Пан Сорока розповів присутнім, що 22 вересня у Луцьку стартує акція «Чисте повітря». Її метою стане перевірка автомобілів на викиди, наприклад СО. Він зауважив, що раніше цю перевірку здійснювала державна екологічна інспекція зі спеціальним обладнанням, тепер ці функції покладені на ДАІ, в них немає відповідних приладів. Тому відділ екології здійснює координацію поміж цих установ. Перевірки здійснюватимуться на вулицях та на кінцевих зупинках маршрутних таксі.
Головний еколог обласного центру Волині розповів і про проблеми у поводженні з відходами. Зокрема, у сфері будівництва сміттєпереробного заводу, виділення земельної ділянки для будівництва третьої черги полігону для сміття. Він запропонував запровадити роздільний метод збору сміття, поділивши його на суху і мокру фракції. Велику надію пан Сорока у цьому питанні покладає на населення.
Також він розповів про те, що необхідно знайти кошти для проекту кошторисно-будівельної документації для реконструкції луцьких очисних споруд, зауважив тезу про створення біоферметного заводу із переробки мулу.
Важливими компонентами чистоти і екологічної безпеки пан Сорока вважає озеленення міста та підвищення екологічної свідомості лучан. Перший заступник луцького очільника Лариса Соколовська поцікавилися на скільки часу розраховані плани головного еколога обласного центру Волині. Секретар Луцькради Анатолій Бірюков відповів, що до 2020 року.
Додамо, що під час засідання луцького міськвиконкому також обговорили проблеми збору макулатури. Звіт про роботу відділу екології члени виконкому взяли до відома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus